Без боклуци в Мало Бучино

Без боклуци в Мало Бучино
27.08.2020 Atanas Tassev

Едни контейнери на едно друго място

Вчера 26 август 2020 г., по пладне, в село Мало Бучино се състоя среща на жители, бизнеса, местната власт, столичен инспекторат, сметоизвозващата фирма, полицейския инспектор за района(?) и др. Бая народ се събра (7-8 човека) да дискутира проблема с “изчезналите” контейнери за битов отпадък от площада пред “Хармоника”.

Присъствах на сбирката по молба на Съмишленици и понеже си бях у дома през деня, въпреки че в последните вече пет години при пикове на боклуците в село, всичко се е решавало по телефона с г-жа Ц.Велинова от “Столичен инспекторат”, без излишен шум и много оперативно от нейна страна, за което лично ѝ изказвам комплименти.

Понеже ни напече докато дълго чакахме да се съберем, дискусията се проведе на стълбите пред кметството. Жегата ли, що ли, ни докара до там, че страстите бяха понажежени и ще  пропусна предаването на пряката реч по време, пък и след срещата.

И така сбирката завърши предизвестено със следните устойчиви решения взети май за трети път, както следва:

  • съдовете за смет ще бъдат преместени от площада пред “Хармоника” и ще бъдат ситуирани на кръстовището на ул.”Пладнище” и ул.”Тих кът”
  • сметоизвозващата фирма ще осигури 4 (четири) нови контейнера тип “Бобър” за битов отпадък, които ще бъдат поставени на кръстовището за да обслужват живущите в “Пладнище”
  • ще “се направи” (не ме кефи тази възвратна форма, но за да спазя стилистиката …) бетонирана равна площадка с бордове за контейнерите ориентирана така, че да препятства изхвърлянето на боклук директно от прозорците на автомобилите
  • докато се направи бетонираната равна площадка за контейнерите, всички ще си изхвърлят боклука на кметството

За да не остане някой с впечатление, че си измислям нещо за взетите решения, приложено публикувам част от официален протокол от второ заседание на ОС към местната власт в Мало Бучино, от 18 декември 2019 г., където под т.4, на трета страница фигурира това решение с известна вариация. 🤞

За да видите пълния текст на протокола “кликнете” тук!

Поднасям извинения към местната власт за коментара ми за неустойчивите решения в статията “За боклука и боклуците в Мало Бучино”! и заявявам, че решения се взимат устойчиво !

Замесените във взимането на решенията да бъдат така добри да ги приведат в действие!

Благодаря, на всички участници, които отделиха време да присъстват на срещата и да изкажат експертно мнение.

Ще се радвам да живеем без боклуци в Мало Бучино!

Атанас Тасев

P.S. Ако случайно съм пропуснал нещо важно или по погрешка съм написал нещо неточно, моля читателите и участниците в срещата да ме поправят тутакси! Коментарната рубрика под статията дава свободно тази възможност.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.