Весел първи учебен ден от Мало Бучино!

Весел първи учебен ден от Мало Бучино!
15.09.2020 Atanas Tassev

За съжаление отдавна няма училище в село Мало Бучино. Това се дължи на ред причини като основно са демографски и икономически. Имало е момент, в който жителите на селото са направили своя нормален и естествен житейски избор и са започнали да работят в големия град, който дава повече възможности и логично, не можейки да запълнят празнината от образование за техните деца са ги записвали да учат в София. Нормален процес, който не е отминал десетки населени места по света.

За съжалението образованието и просветата не са приоритет само на училището. Просветни фунции във времето са изпълнявали манастирите (религиозните институции), читалищата и по-късно държавата, която е поела финансирането на горните институции. Всичко това е възможно да се случва обаче само и единствено при желание на обекта на образованието. Или казано накратко:

“Ако не искаш да учиш, никой няма да ти го налее в главата, та ако ще да си купиш и десет дипломи.”

За всички Малобучинци и не само, които споделят принципа “Напред науката е слънце!” и поемат по тежкия път на образованието, желаем попътен вятър, получаването на много познания и достигането на големи висоти в образованието и науката!

За да дам личен пример и се влея в армията на можещите и знещите се записах да следвам във встъпителния клас на един полпулярен университет в София. Надявам се ще успея да взема успешно изпита след този клас, който ще е на 31 октомври 2020 г. и ще продължа нататък редовно.

Е, изпълнявам за втори път в живота си една своя детска мечта и обещание към моя син, който се разсмя на анонса ми, с когото през 2008 г. се снимахме заедно при неговото завършване на университет и обявяването на моето желание. Присъстваше и съпругата ми, която остана сериозна, понеже ме познава и винаги ме  подкрепя, и е до мен във всички мои начинания.

Попътен вятър на всички ученици и студенти!

Gaudeamus Igitur!

Ето вижте и част от успелите в науката жители на Мало Бучино тук!
Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.