Видео наблюдение

Видео наблюдение
11.04.2018 Atanas Tassev

Screen Shot от съобщение

Преди великденските празници получихме през Viber от Кмет И.Николова копие от листовки, които някой разпространява из селото с рекламни снимки и текстове за локална система за видеонаблюдение. За съжаление по време на празниците не ни беше възможно да изясним въпроса и в първия работен ден се свързахме с фирмата, която беше “посипала” селото с рекламни материали. Естествено използвахме телефоните посочени на рекламната брошура.

На позвъняването ни отговори г-жа Ладина Терзийска, която любезно обясни, че след като е гледала репортажа на Вероника Димитрова за кражбите в село Мало Бучино по Nova телевизия е организирала разпространението на листовките. След което още по-любезно ни прехвърли към г-н Илко Боянов, Младши специалист “Внедряване и поддръжка”, който ни засипа с огромно количество техническа информация, която ще систематизираме с няколко думи като се опитаме да отстраним колкото може повече термини като megapixcells, interface, frequency и т.н., които така или иначе са неразбираеми за нас и може би за редовия потребител на подобна система. Разбира се помолихме и да получим едно писмо за желаещите да прочетат всичко написано и да се произнесат.

Все пак какво разбрахме без претенции за изчерпателност. Разбрахме, че предлагат DVR (записвачка) с четири камери с детектор на движение и обхват около 30 м. Записвачката разрешава да се пази запис за около месец, след което започва да пише отгоре. Разбрахме, че могат да се свързват до 16 записвачки с по четири камери в мрежа. Разбрахме че гаранционния срок на доставяното оборудване е съгласно европейските стандарти , и че монатажа е безплатен. Разбрахме, че са правили такива мрежи и в други села, и че са готови да дойдат и да огледат, след което да ни направят оферта, респективно договор за изграждане и поддръжка на такава система. Разбрахме, че не са единствени в държавата, но се борят за клиенти и доколкото са в бранша могат да предложат и други услуги по комуникации. Разбрахме, че всичко може да се свърши безкасово срещу съответните разходо оправдателни документи. (Абе питахме за плащанията…)

Нямаме пристрастие към тях или друга фирма и преди да пристъпим към такива действия бихме потърсили капацитети по въпроса сред хората живеещи в района за да консултират подобно начинание и да кажат как различните технически средства могат да бъдат интегрирани в обща система за видео наблюдение. Следваме принципа : “Ако имаме да похарчим едни пари, дали някой не може да свърши работата от живеещите на село, но конкурентно на останалите на пазара.”

Всички, които могат да предложат решения или да изкажат мнение са добре дошли!

—————————————–

Прояви инициатива!

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.