Водопроводът Мало Бучино – Перник

Водопроводът Мало Бучино – Перник
23.01.2020 Atanas Tassev

Кризисната ситуация с водоснабдяването на град Перник налага взимаето на извънредни мерки и нетрадиционни решения за нейното решаване. Такова е решението, вода до град Перник, да се докара от язовир Белмекен или от Бели Искър като се изгради нов водопровод от резервоара над Мало Бучино до град Перник.

Естествено е вълнението у жителите на село Мало Бучино, как това техническо решение ще се отрази на водоподаването към селото.  Получихме запитвания по телефона от наши Съмишленици и съвсем естествено направихме днес (23.01.20 г.) една кратка среща с Кмет Стефанов, на която ясно и категорично заявихме:

  • в създалата се ситуация трябва да се помогне на бедстващите жители на град Перник и ние не сме против изграждането на водопровод
  • искаме да знаем как това ще се отрази на остарялата и амортизирана водопроводна мрежа в селото
  • има ли опасност да постигнем нежелан “страничен” ефект с възникване на проблеми във водоснабдяването на жителите на село Мало Бучино

Г-н Стефанов ни увери, че ще ни информира своевременно за техническите решения, които ние верни на традицията ще направим достояние на жителите на селото. Коментирахме, и че при струпване на толкова техника и ресурс в Мало Бучино,  трябва да потърсим възможност “аварийно” да подменим твърде остарялата водопроводна мрежа на селото. Разбрахме какви стъпки  в тази посока е предприел кмет Стефанов и поехме ангажимента да подкрепим неговите усилия това да се случи според нашите сили и възможности.

 

 

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.