“Върви народе възродени…”

“Върви народе възродени…”
26.05.2020 Atanas Tassev

Трите празнични почивни дни покрай 24 май преминаха без просветна или културна програма в Мало Бучино. На много места те бяха използвани за подобряване на селската пътна инфраструктурна мрежа.

По неокончателна наша информация, местната власт в лицето на кмет Николова е осигурила три камиона асфалтова фрезовка, които с участието на жителите на в.з.”Симоница” са разпръснали на паркинга пред храма “Възнесение Господне” и по улица “Хаджи Димитър”. Много добре, че се случва преди “Възнесение Господне”, патронен празник на храма в Мало Бучино. Така многото не жители на селото, които идват на празника ще могат лесно да стигнат до храма.

По същото време се появиха и два камиона асфалтова фрезовка и на улица “Пирин” по инфо от съседи. И по три камиона на улиците “Рила” и “Родопи”. Последните две улици знаем със сигурност кой ги организира и плати на машината за да разстеле материала.

Посочваме количествата в камиони, което знаем не е прецизно, но е по-добре от нищо.

Комплименти за онези жители на вилните зони, които проявиха инициатива, не пожалиха време, труд и средства за да насипят улиците и ги направят по комфортни за преминаване.

За да не останете с впечатление, че си мислиме, че просветата, културата, традицията да се дарява и помага започва от нас, ви предлагаме две странички от книгата на Делчо Чапразов – “Летопис от Мало Бучино”*. Това е засега единствения ни известен писмен източник за нашето село.

Ние просто смятаме, че трябва да поддържаме този дух и да го предаваме по-нататък, така както са направили другите преди нас.

—————

*За “стожерите на законността” в нашето село, поясняваме, че имаме писмено разрешение от наследниците на авторското право върху цитираната по-горе книга, да я тиражираме.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.