Горска сеч към “Данчова чешма”

Горска сеч към “Данчова чешма”
20.03.2018 Atanas Tassev

Получихме писмо и снимки от наш Съмишленик по повод на изсечената до голо гора в местността “Данчова чешма” в околностите на село Мало Бучино. Снимките публикуваме по-долу.

За да разберем какво се случва се свързахме с г-н Владимиров отговарящ за Общинския горски фонд в района на селото. Той беше така добър да ни обясни, че изсичането до “голо” на този участък от гората се налага поради заразяването на този участък с корояд, който унищожава гората и води до “сухи петна” в нея. Сечта е в участък, който е в държавния горски фонд и е планирана, като съгласно закона копие от документацията се намира в Кметството на с.Мало Бучино. След изсичането до “голо” следва залесяване с друг дървесен вид за да не може вредителя да се разпространи върху новите насаждения. Планирано е залесяване в края на март или началото на април в зависимост от атмосферните условия.

Чудесно е, че наши Съмишленици ни изпращат информация за случващото се в село Мало Бучино и околносттите и проявяват загриженост за средата, която обитаваме. Ще публикуваме всички материали, които ни изпратите и ще направим запитване към съответните служби за да изясним поставените от вас въпроси. Отправяме апел и към местната власт да ни информира своевременно за предприемане на различни действия, касаещи промяната на средата, която обитаваме за да ги направим достояние на всички жители. Така правят вече “Софийска вода” и ЧЕЗ Електро.

 

 

Прояви инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.