Ден на Европа или ден на Европейския съюз в село Мало Бучино

Ден на Европа или ден на Европейския съюз в село Мало Бучино
08.05.2019 Atanas Tassev

Месец май е пълен с празници. Като се започне от 1 май – Ден на труда, 2 май Борисов ден посветен на човека приобщил България към християнството, 6 май Гергьовден, 8 май ден на Европа, 9 май ден на Европейския съюз, 17 май основано ГС”ИМБ”, 24 май Ден на славянската писменост и култура и т.н.

Като се вгледа човек внимателно и се замисли върху датите, забелязва, че всички те са свързани с приобщаването на България към Европа и света, респективно и към приближаването в частност и на село Мало Бучино към съвременния начин на живот. Естествено това става с усилията на хората от света, България и в частност от село Мало Бучино, както вече имахме удоволствието да отбележа по-горе.

Може би има символ в групирането на датите в един от най-хубавите месеци на годината, когато природата се пробужда от зимата и разцъфтява под ласкавите слънчеви лъчи.

Е, и село Мало Бучино е обхванато от тези процеси.

Ето днес например, както написа и публикува видео клип в селския Viber chat  Д.Цветкова, на завоя преди моста на Магистрала “Люлин” в посока М.Бучино – Суходол работи машина, която се опитва да обезопаси завоя. Утре, както се казва, имаме уверението от местната власт ще изпълнi обещанието за две скоростоограничителни съоръжения в селото потвърдени на неотдавнашната ни среща, от други ден ще увеличат времето и честотата на престоя на полицейски патрул и радар в селото (както ни увериха при последната среща), другата седмица ще … и така полека, макар и бавно, но последователно, неусетно ще подобрим средата си на живот в село Мало Бучино, а кой знае може и в целия свят.

От нас зависи!

 

Прояви Инициатива!

П.П. Току-що Vasil публикува снимки във Viber chat канала, че има машина, която работи по изграждане на подхода към черквата “Св.Спас”. Браво! Ще помолим за малко повече инфо, а снимките публикуваме по-долу.

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.