Джон Атанасов, Интернет и Мало Бучино – право на отговор

Джон Атанасов, Интернет и Мало Бучино – право на отговор
31.01.2019 Atanas Tassev

Г-жо Костова, благодаря много за отправените комплименти към мен. Наистина само един от кандидатите за кмет на последните избори за местна власт изпрати персонални писма до всички избиратели в с. Мало Бучино. Това бях аз.

Направих го защото:

  • зная как (know how)
  • мога
  • исках да покажа, че не е трудно да изпълня първото си обещание от записаните в писмото – избирателите да бъдат информирани всеки месец, персонално и писмено, какво правя (на хартия заради възрастни хора и хора без достъп до интернет)

Правилно отбелязахте, че никойникога не е информирал писмено живущите в района какво прави защото може би:

  • не знае как (Не вярвам! Пише го в документацията на MS Windows)
  • не може  (трябва да обиколи няколко улици)
  • не иска …(?!?!)

Ако това  беше практика, някой да праща писма за свършеното,  “лицето Валентин”, както Вие го наричате, нямаше да полага усилия да пише във „Viber“ чата, респективно да ходи на събрания, за да прави списъци на проблеми, които ще решаваме в бъдеще.

Г-жо Костова, наистина (съм) сме в крак с информационните технологии и създадохме сайт www.malobuchino.org Не забравихме хората, които не ползват интернет по някакви причини и поставихме информационни табла пред мандрата (ползваме го и за пощенски кутии), на разклона към в.з.“Симоница”, на кръстовището на ул.”Искър” и ул.”Родопи” и пред входа на бившия стопански двор. Пред кметството и на последната спирка на автобуса си имаше. Ще се радвам ако се възползвате и слагате информация на таблата по Ваш избор от сайта www.malobuchino.org , от Facebook страницата “Мало Бучино” , Viber групите или нещо, което Вие лично искате да стане достояние на всички. Или пък ако Вие или някой друг постави още табла.

Г-н Валентин, причината да Ви казват, че трябва да четете сайта е, че там има публикувана много информация, а не че е задължително. Не сте длъжен да четете! Извинявам се ако така сте разбрали нещата.

Г-жо Костова, г-н Валентин, аз съм на 60 години и не мисля за себе си като за бъдещето на Мало Бучино. Бъдещето са по-младите с мобилните телефони и компютрите, които знаят как, могат и искат да живеят в 21 век.

Г-жо Костова, права сте, че е жалко, че за сега друг решава на избори, както Вие казвате: “тогава тия хора като лицето Валентин, бабите или тук таме някой по-неграмотен сигурно ще са много важни”.  Ще се промени! Вярвайте ми!

Г-жо Костова, още веднъж Ви благодаря, че забелязахте възможността да имаме без особени услилия и увъртания, прозрачно местно управление и имахте смелостта да го напишете публично – “нека да се уважаваме,да се съобразяваме и да гледаме в една посока!”. Комплименти!

С уважение

Атанас Тасев

с.Мало Бучино, в.з.”Пладнище”

31 януари 2019 г.

 

From: Даниела Костова <kostova_dani@abv.bg>
Subject: колко важни са всички хора

 

Message Body:
Едно електронно писмо
от Даниела Костова

относно:мойто си мнение за “лицето Валентин”

Уважаеми господа които участвате в сдружението и всички останали които четат или призовават да се чете сайта,

Снощи във вайбър групата в която участва една много малка част с много голямо его от живеещите в Мало Бучино се присъедини лицето Валентин ,няма да коментирам правописа въпреки че и той беше обект на дълги и излишни коментари ,защото за мен проблема беше друг.
Нападнахте го затова ,че иска хората да са наясно кой къде и какво ходи да иска за селото ,затова че иска събрания и гласност.Човека е абсолютно прав ,сигурна съм че много хора в селото /не само бабите/ искат и други неща освен да се асфалтират и осветят улиците във вилните зони примерно.Призовахте многократно да се чете сайта на сдружението едва ли не като единствена възможност за осведомяване на селото!!??!
В тази връзка си позволявам само да ви напомня следното:

– Супер сте напред с технологиите и комуникирането /браво!/,даже се подигравате на останалите /жалко!/, ама си сложихте пощенски кутии на „Демокрация“  – интересно!

– На последните кметски избори един от кандидатите персонално на всеки изпрати на хартия адресирана покана за предизборно събрание ,а сега призовавате същите тези хора да четат в сайта –  странно!

– Предстоят и нови избори и тогава тия хора като лицето Валентин,бабите или тук таме някой по-неграмотен сигурно ще са много важни и може би на тях ще се гледа по друг начин,така си мисля – ще видиме.

Аз също вярвам в хората ,така както снощи написа някой от четящите сайта и затова моля хайде нека да се уважаваме,да се съобразяваме и да гледаме в една посока.

18.01.2019г.                                С уважение:Даниела Костова
Родена ,израснала и живееща в с.Мало Бучино

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.