За сметосъбирането в “Пладнище”

За сметосъбирането в “Пладнище”
01.09.2022 Atanas Tassev

Темата за боклука не е нова не само за Мало Бучино, но и за цялата страна като цяло. Засягали сме я до сега и сме търсили решения. Независимо какво ще прдприемем то в крайна сметка опира до ресурс, който като Сдружение не можем да си позволим и волно или неволно трябва да работим с общинската или местната власт като отговорни за организирането на процеса.

В последните два месеца за всички е видно, че на определеното от местната власт място, където изградихме площадка за събиране на боклук се натрупват големи купчини небитов отпадък, които не е възможно да бъдат извозвани незабавно. Още повече, че част от този отпадък вероятно не влиза в обхвата на лужбите по сметоизвозване.

Това доведе до коментари в селския канал, който чета по силата на необходимостта публикувана там важна информация да достига до възможно повече хора. Та в тази връзка публикувам факсимилиета на разменените мисли в селския Viber  отнасящи се до мястото за събиране на боклук в началото на “Янтра”, Пладнище, като естествено слагам само тези по същество.

 

Съмишленици, въпросът със сметта е принципен и обикновено възниква в топлите мееци, когато населението се увеличава и респективно расте планината от отпадъци. За съжаление проблемът не е само на по-горе споменатото място. Недобросъвестни съселяни изхвърлят боклук където им падне.

Апелирам към всички вас, които живеете постоянно в района, подавайте сигнали за онези, които замърсяват. Не сме толкова много хора пък и съм сигурен, че знаете кой какво прави от съседите ви – строи, ремонтира, сменя мебели, отървава се от стари вещи и т.н.

ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛИ ДО СЕЛСКАТА ВЛАСТ! 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.