За шума от магистрала “Струма”

За шума от магистрала “Струма”
10.05.2021 Atanas Tassev

Магистрала “Струма” е бившата “Люлин”, която минава покрай нашето село. На 7 май 2021 г., в пощата на ГС “ИМБ” пристигна следното писмо, което верни на традицията публикуваме без съкращения и редакторска намеса, както следва:

On 7 May 2021, at 13:50, Мариан Тодоров <wordpress@malobuchino.org> wrote:

From: Мариан Тодоров <m…@gmail.com>

Subject: Шумът от магистрала Струма

Message Body:

Здравейте,

Казвам се Мариан Тодоров. Със семейството ми търсим варианти за изнасяне извън града, и сме привлечени от Мало Бучино. Една от спънките пред реализацията на плановете ни обаче е шумът от магистралата, който е осезаем в някои зони на селото. От публикациите в страницата ви видях че това е “брадясал” въпрос. От други източници разбрах че през 2018-2019г. е бил планиран разход за измерване на нивото на шума, но не открих признаци такова да е извършвано. Каква е според вас перспективата за решаването на този проблем? Има ли лостове местната общност да повлияе някак? И дали решението зависи от АПИ или от кмета на Овча Купел?

Поздрави,

Мариан Тодоров

This e-mail was sent from a contact form on Инициатива за Мало Бучино (http://malobuchino.org/new_design)

Казахме му да пита селската власт в приемното ѝ време и сме сигурни, че ще го направи и ще получи изчерпателни обяснения.

А днес 10 май, понеделник,  позвъни, човек на име Райков или Райчев (моля да ме извините, но шофирах), който зададе много въпроси за инфраструктурата в конкретна част на селото, където смятал да се насели. Препратихме го да пита селската власт кога ще стане асфалта, детската градина, моста над реката, метрото, двата небостъргача, читалището и новата черква, но той каза, че на публикувания телефон на селското кметство в сайта на “Овча купел” никой не отговаря.

Е, жалко!

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.