Избори и културни събития в с.Мало Бучино

Избори и културни събития в с.Мало Бучино
28.05.2019 Atanas Tassev

В неделя, 26 май 2019 г., се проведоха избори за Европейския парламент в цялата страна и в частност в село Мало Бучино. Почти 36 часа след приключване на изборния ден си позволяваме да публикувам информация за тяхното протичане.

Изборите протекоха при много добра организация и ред, осигурени от местната власт в лицето на кмет И.Николова и изборната комисия, както имахме удоволствието лично да се уверим на място.

Мало Бучино не направи изключение от останалата част на страната и изборната активност по наши преценки беше около 30% от имащите право на глас. Може би една от причините е, че в списъка на кандидатите за Европейския парламент ние не открихме поне едно име на човек от селото (дано сме сбъркали!). Ще се радваме в бъдеще и това да се случи та всички дружно да го подкрепим за да излъчим “наш човек” в ЕП.

По наша предварителна информация резултатите от изборите в селото копират средните резултати в страната с малки девиации. Около 30% за управляващата партия и около 22-23% за основната опозиционна такава.

Надяваме се в следващите дни да имаме копие от изборния протокол, което да публикуваме за информация на проявяващите интерес.

Културното събитие, за което имаме удоволствието да съобщим е появата на нов Facebook профил с името “Мало Бучино” и администратор З.Петков. Link (връзка) към профила можете да получите тук.

Това е третият Facebook профил на селото след вече появилите се два такива  – “с.Мало Бучино” и “Мало Бучино”. Ще сложим banner (“знаменце”) на нашата страница за да имате лесен достъп до него и лесно да ги различавате един от друг. Надяваме се, че ще ги различавате и по тяхното съдържание, каквато е вероятно и целта на това, да има толкова профили с едно и също име. Успех на Мало Бучино!

Радваме се е, че нашите четири годишни усилия за подобряване на информационната среда в село Мало Бучино дават своите плодове и започна конкурентен процес на дебат за средата на живот във всички нейни аспекти.

 

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.