Инициатива с табелки

Инициатива с табелки
14.09.2019 Atanas Tassev

В последните дни взеха да се появяват из землището на село Мало Бучино едни жълти табелки с простичък надпис “RUN” върху тях. Надписът е на английски и означава “тичай”. Много оригинална и забележителна инициатива на наш Съмишленик. Тя е инспирирана вероятно от няколко посоки. На първо място той е доказал, че иска да живее екосъобразно на чисто и подредено място. На второ, винаги е бил активен да се включва в инициативи за подобряване на средата. И не на последно като любител на природата и спорта.

С табелките маркира трасето на вече добилия популярност крос “iRan Run” организиран по време на “Фестивал на сламата” всяка година от “Хармоника”. Нашият Съмишленик постига няколко цели с това. Нямаа да се налага да се събират найлоновите ленти след фестивала дето замърсяват природата, ще има много по-ясна маркировка на трасето и нейната трайност ще позволи по всяко време на годината, който желае да изпробва физическите си качества.

Радваме, че че има приемственост и последователност на случващото се. Да си припомним, че едно от първите неща, които сподвижниците на Гражданско Сдружение “Инициатива за мало Бучино” направиха беше да поставят табелки, независимо от лошата съдба на някои от тях. След като създадохме инициативна група за работа с местната власт и първият въпрос, който разрешиха с кмет Хр.Семерджиева беше да поставим табелки на ключови кръстовища в селото и вилните зони.

Сега виждаме, че сме били прави. Преди около седмица се появи и указателна табела на местената от община в община в.з.”Манилов дол”. Е, това е друга и малко тъжна тема за сега, но за нея в следващи наши статии.

 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.