Кога ще има канализация в Мало Бучино?

Кога ще има канализация в Мало Бучино?
14.12.2018 Atanas Tassev

Вчера, представители на село Мало Бучино, вилните зони, столична бщина и Кмет Семерджиева от СО район “Овча купел” разговаряха почти час и половина за процедурата и проблемите при изграждане на канализация в село Мало Бучино. Знем нетърпението на всички Съмишленици да получат сега и веднага еднозначен отговор на въпроса “Кога ще бъде изградена канализация в село Мало Бучино?”. Обърнете внимание как формулирах въпроса! Не коментираме дали ще бъде изградена, а кога, как при какви условия и какви стъпки трябва да бъдат предприети. Изобщо не коментирам въпроса дали някога ще има канализация в селото и вилните зони. Ще има!

Запознахме се с технологията на предпроектните инвестиционни проучвания, проблемите които стоят пред селища като нашето и коментирахме възможни действия, които можем да предприемем за постигане на резултата в бъдеще.

Най-много и дълго беше коментиран критерия за изчисляване на еквивалента жители и беше оспорен от наша страна неговия размер от 650 (шестотин и петдесет) жители по данни на НСИ. Нашето настояване е това да стане на база на застроени площи и бъдещи планове за развитие на района. За съжаление няколко пъти беше подчертано, че при толкова малко жители не отговаряме на критерия разходи за изграждане на едно лице ( виж: За боклука или защо преливат кофите в Мало Бучино). Разбира се има и други важни неща, които могат да бъдат побутнати от нас, като изработване на регулация (ще ме извините ако бъркам терминологията и не съм съвсем точен, но присъствалите професионалисти може да ни поправят и да напишат коментари).

И за да обобщим ще кажа следното:

В последните две години имаме много добра комуникация с администрацията на СО район “Овча купел” и в частност с кмет Семерджиева.

Сега имаме възможност на база на тази комуникация да минем на ниво Столична Голяма община за да сме в течение какви процеси текат там, които засягат важни за нас проблеми.

Има добра воля за постигане на конкретни резултати от страна на живущите в района и администрацията и стремеж към обединяване на усилията.

Последните две години показаха, че пътят за решаване на проблемите ни е избран правилно – непрестанна връзка с администрацията, следене на задачите от наша страна, широка информираност за процесите и натиск за тяхното решаване.

И най вече, започваме да имаме адекватна на ситуацията информация, което е жизнено важно за решаването на проблемите ни. Не коментирам откъде би следвало да получаваме тази информация.

 

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.