“Кокошкари” в Мало Бучино

“Кокошкари” в Мало Бучино
13.11.2020 Atanas Tassev

В последните месеци така се получи, че идвам в Мало Бучино за едното преспиване и не остава време за писане в селския сайт (неофициален такъв по думите на наши изтъкнати съселяни). Това не ни е откъснало от случващото се в селото, защото през селските информационни канали получаваме разнообразна информация за случващото се на местно ниво. Колкото и да ни е неприятно ще излъчим поредния текст, верни на традицията без съкращения и редакторска намеса (независимо от твърденията на наши съселяни за противното) както следва:

Кой ще пие ракийка от откраднатите дюлите на съседа?
Доживяхме през изминалата седмица да запечатаме момента, в който двама наши съселяни влизат неканени в чужд двор. Разочароваща е наглостта, с която действат посред бял ден!
За щастие, този път жертвата са дюлите на съседа, но следващия път кой знае какво друго.
Единият участник не е изненада за съседите от Симоница, той отдавна си е изградил имидж на „опасен съсед“.
Разочароващ е и факта, че по непотвърдена информация другият е служител в съдебната система на милата ни татковина. Същата система, която следва да ни пази от такива постъпки. Дано човека поне се разкае, макар че надали!

Към текста за пълнота има и фотоси.

Някои съседи не пропуснаха да ги коментират през някои от селските информационни канали. Е, ако искате да научите имената на “кокошкарите” се обърнете към местната власт, която съм сигурен вече е информирана от селските специалисти по комуникации и PR.

Иначе има полицейски инспектор в Суходол отговарящ за селото, селска* власт, ОС към селската власт (един официален и друг не много ) и т.н., които ако искат могат да предприемат някакви действия.

*Обръщам внимание, че думата село и нейните производни селянин, селска, наСЕЛение и т.н., не са обидни думи, че като гледам някои по-старички коментари в сайта се плаша как мога да бъда разбран.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.