“Летопис от Мало Бучино”

“Летопис от Мало Бучино”
16.07.2017 Atanas Tassev

“Летопис от Мало Бучино” е единствената книга, с която разполагаме,  посветена изцяло на село Мало Бучино. Книгата е издадена в далечната 1982 година от Издателството на Отечествения Фронт и автор е Делчо Чапразов. Както сам авторът е записал тази кратка история е плод на неговите и издирванията на Боян Христов от село Мало Бучино. Книгата е посветена на 1300-та годишнина от създаването на България.

За съжаление Делчо Чапразов не е между живите и за момента опитите ни да се свържем с негови наследници са неуспешни. Уверени сме обаче, че ще намерим живи наследници на Боян Христов от Мало Бучино. Сигурни сме, че все още не е късно да намерим различни документи, отнасящи се до Мало Бучино, които имат историческа стойност и сме склонни да ги съхраним за поколенията. Най-лесния и достъпен вариант е да ги цифровизираме и съхраним за бъдещето като ги публикуваме на страницата на селото.

Тази кратка статия е насочена към всички, които могат да ни дадат информация за Боян Христов, да ни предоставят документи, снимки или други материали отнасящи се до него или селото.

Делчо Чапразов

Единствената снимка, която имаме на Делчо Чапразов си позволихме да “изтеглим” от биографията му публикувана на страницата на електронното списание “Литературен свят” към която сложихме линк. Ще се радваме на всеки, който се присъедини към Инициативата да издирим документи, снимки, спомени и т.н. отнасящи се за историята на село Мало Бучино.

Ще бъдем щастливи с ваша помощ да създадем една по-пълна и правдоподобна  картина на историята на селото, в което живеем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.