Мало Бучино по новините в националните телевизии

Мало Бучино по новините в националните телевизии
11.02.2021 Atanas Tassev

Вчера нашата съселянка Петя Спасова съобщи в селската информационна група за изпратен от нея сигнал за състоянието на пътя към селскиите гробища. Комплименти за подетата инициатива и проявената настоятелсност някой да обърне внимание на съществуващия от десетина години проблем!

От съобщението стана ясно, че само БНТ е поела ангажимент да направи репортаж за окаяното състоя ние на пътя на 11 февр. 2021 г. в сутрешния блок. Обявеното време за събиране на хората имащи отношение към темата и репортажа беше 7:30 сутринта.

На 10 февруари вечерта във вечерните новини bTV  излъчи видео-репортаж на Стоян Георгиев озаглавен :” Проблем при мост на АМ “Струма”:Вода е изкопала двуметрови улеи до носещите колони”. Самият репортаж може да видите ако кликнете тук.

За съжаление никой нищо не каза за пътя към гробищата. Малко след този репортаж се включиха и от държавния канал и в присъствието на Петя Спасова и други жители на селото излъчиха репортаж от мястото. Г-жа Спасова можа да каже няколко изречения за състоянието на пътя. След нея успя да каже няколко думи и Весел Етугов, който постави пред присъстващия представител на АПИ “брадясалия” вече въпрос за изграждане на шумозаглушителни съоръжения по протежение на магистралата, който е важен практически за всички жители на селото.  За съжаление, репортажът озаглавен “Огромна пукнатина под колоните на магистрала “Струма”” от 10 февр. 2021 г.,видимо нямаше за цел да акцентира за селските ни проблеми. Във всеки случай публикуваме линк към този материал. Можете да го видите ако кликнете тук.

Линк към репортажа на БНТ от 11 февр 2021 г., ще публикуваме, когато бъде качен на страницата на телевизията.

Комплименти още веднъж към Петя Спасова за проявената инициатива да разреши и даде гластност на проблема с пътя към гробищата и поканата ѝ към всички, съпричастни към темата да се присъединят. Не разбрахме само дали поканата се отнася до селската власт, която не се появи, вероятно препятствана от други важни задачи.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.