Мотивирано искане за чист въздух от жители на с.Мало Бучино

Мотивирано искане за чист въздух от жители на с.Мало Бучино
14.02.2020 Atanas Tassev

Получихме някои снимки и видео на пощата на ГС “Инициатива за Мало Бучино”, които предоставяме на вашето внимание. Към снимките има някои коментари, които обобщаваме и очакваме местната власт да вземе съответните мерки това да не се случва в бъдеще.

Снимките са направени в различни дни.

 • не искаме да “дишаме” безотговорното поведение на някои наши съседи
 • нямаме информация, чия е къщата, какво се гори в нейната отоплителна инсталация, но очакваме да получиме бърз отговор от местната власт
 • ще монтираме още датчици за измерване на замърсеността на въздуха в Мало Бучино
 • въздухът не признава граници и ние не можем да живеем без него – нека го пазим заедно чист
 •  очакваме местната администрация да реагира незабавно и оповести замърсителя, изгаряните материали и наложените санкции
 • молим, онези, които познават собствениците на този имот да помогнат да ги установим по-бързо за да придвижим проблема по компетентност към съответните органи – пишете ни на initiative@malobuchino.org

Това е индиректен отговор на зачестилите въпроси в последно време, дали не са повредени датчиците за отчитане замърсеността на въздуха монтирани в село Мало Бучино от ГС “ИМБ”. Очевидно не са! Сега разбираме защо имаме пикови стойности в някои дни. Моля, подавайте ако има и дрруги такива сигнали за да открием заедно източниците на замърсяване на въздуха.

 

Отворени сме за полемика по темата и всички смислени текстове, които получим ще публикуваме с удоволствие.

Прояви Иниьциатива!

 

 

3 Коментара

 1. Елена Велинова 4 години преди

  Интересно ми е на Пирин 39 какво горят. А и на някой други улици във в.з Пладнище и Симоница.
  Очаквам Вашия бърз отговор за да сезираме нужните инстанции!!!

 2. Е. Велинова 4 години преди

  От името на Е. ВЕЛИНОВА. Искам да се отговаря на поставените въпроси на имеил, а не да ви получаваме абсолютно всички брътвежи, фалшиви новини и прочие.

  • Автор
   Atanas Tassev 4 години преди

   Г-жо Велинова, ние знаем, че Вашите въпроси и коментари са значими. Това е причината да се виждат от всички. В селската Viber chat група “Мало Бучино” се виждат всички имена и мобилни телефони и ние сме си поели риска да бъдем част от нея. Клавишите са от Вашата страна на клавиарурата. Не ги натискайте ако не искате, моля!
   Знайте, че Мрежата помни практически всичко и в нея не винаги всичко е така както Ви се иска на Вас. В тази среда никой, никога не знае кой реално чете неговите думи.(пример: зад адреса, който вие сте регистрирали, разбирам, че се крие и Вашия съпруг). Дано вие знаете кой чете администрираните от Вас информационни канали!

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.