Мотивирано искане №2 за чист въздух в Мало Бучино

Мотивирано искане №2 за чист въздух в Мало Бучино
16.02.2020 Atanas Tassev

Интересни коментари засипаха селските информационни канали във връзка с публикуваните снимки на ужасно димящ комин на къща в село Мало Бучино. Изказа се кой ли не по темата, само не и местната власт. Последното е обяснимо поради простичкия факт, че тя почива в официалните неработни дни (не винаги, но това е друга тема).

Радваме се, че обществения интерес е събуден за това, което дишаме и как живеем. Радваме се, че получихме и коментари към статията от Елена Велинова, която както сама се е представила е:

Член на Изпълнителния съвет на Гражданския съвет при кмет А.Стефанов и член на Обществения съвет при кмет Николова и Председател на Инициативен комитет”Обединето Мало Бучино”

Е, пропускаме да публикуваме как сама си е написала електронния адрес в сайта malobuchino.org

Не публикуваме и кореспонденцията, която имаме с нея за отписването ѝ от списъка на получаващите съобщения при публикация в сайта. Не го правим от уважение към нашите Съмишленици.

Та в отговор на събраните питания от будни или опушени жители на селото, публикуваме отново една от снимките, като обръщаме внимание, че зелените стрелки сочат към къщите от чиито комини не излиза странен пушек.

Изглежда, че:

 • никой не живее в повечето къщи в Мало Бучино (зелените стрелки), защото не пушат
 • отопляват се с нерегламентирани енергоносители, водещи до невидими, може би силно отровни емисии на димни газове (къщите посочени със зелени стрелки), а може би не – топлят се само на ток
 • било е студено само в двора и около къщата посочена с червена стрелка, поради което само там е запалено отоплението
 • никой не е забелязал снимките в предишното искане, че в различните дни пушекът от къщата е с различен цвят, което говори за  изгаряне на различни материали
 • никой не вижда втория план на кадъра, пък и съществуването на хора и от страната на снимащия
 • виждаме това, което ни се иска или не виждаме това, което не искаме
 • май не е добре да монтираме още датчици за следене замърсяването на въздуха, че разваляме комфорта на …
 • е хубаво да не напъждаме единствения човек в ОС на Мало Бучино, който има познания и контакти в областа на газопреносните мрежи и с готовност се захвана да работи за газификацията на селото, но май си тръгна доста омерзен от случващото се на заседанията…
 • въпреки всичко, ще продължим да се борим селото да бъде газифициарано, за да не се налага да коментирам подобни снимки…

Все пак положителното в ситуацията е, че тази година зимата е мека та и по рядко се налага да пускаме парното…

Почти ме опровергахте! Докато “набирахме” текста дойде това клипче заснето вчера около 16:15 часа.

 

Всякакви други паралели и мнения кой е “по-по-най”, сме готови да публикуваме, когато са обективни, аргументирани и смислени.

Очакваме мненията ви като коментари или на електронен адрес: initiative@malobuchino.org

 

P.S. Признавам честно, че не съм много наясно какво означава словосъчетанието “мотивирано искане”. Това поражда съмнения, че има и “немотивирани искания”, на които местната власт вероятно не обръща внимание.

Прояви Инициатива!

3 Коментара

 1. М.Велинов 4 години преди

  Нещо недоклатено има във вашата организация. Единственият вариант да се коментира под налудничавите ви недоразумения е като си напишеш името и имеил адреса. Това по никакъв начин не означава, чу може да използвате събраната информация за да продължавате тормоза. Бъдете така люБезни да прекратите тази порочна практика.

  • Автор
   Atanas Tassev 4 години преди

   Г-жо Велинова, вие като Администратор на “официалния” селския Facebook profile “Мало Бучино” и селскaта “официална” Viber chat група “Мало Бучино” сте пример за спазване на правилата, които сама опредееляте и налагате. Ние ги спазваме когато се налага да изкажем нашето скромно мнение в гореспоменатите селски “официални” информационни канали Администрирани от Вас.
   Съвсем логично WordPress изисква E-mail адрес, понеже след като някой зададе въпрос е логично и да му изпратим отговор. Писането на адреса зависи само от Вас. Ако пък не искате да Ви отговаряме, моля не питайте, защото се объркваме.
   Оставяме коментара Ви като “светъл” пример за всички Администратори по света как трябва да се пише.
   И помнете, че Мрежата практически не забравя!

   • М.Велинов 4 години преди

    Нещо се объркахте с адресанта, или в желанието си да се самоизтъкнете четете отгоре, отгоре.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.