“На кафе” при кмет В.Етугов

“На кафе” при кмет В.Етугов
25.01.2024 Atanas Tassev

Кмет Весел Етугов

Живеем в село, където на практика всеки познава всеки. Срещаме се по улиците, в магазина, на автобусната спирка… Срещите ни там са ежедневни и неофициални с обичайното “Здрасти! Как си?”. Днес се срещнах  “официално” в сградата на кместатвото със съседа и настоящ кмет  на село Мало Бучино г-н Весел Етугов за за да обменим информация и мисли отнасящи се и касаещи всички в нашата общност.

Табелката на вратата на кмета

Пристигнах в уговореното време. Кметът беше там, на работното си място. Помещението беше чисто, подредено и отоплено. На вратата на неговия кабинет имаше поставена табелка с името му.  Носи го с гордост и самочувствие и не се притеснява да застане зад него. Отдавна не бях виждал такова нещо в Мало Бучино.

Посрещна ме с внимание и както беше обещал ми предложи кафе. Така отбеляза първата си “точка”, като изпълни даденото обещание да пием по кафе.

След което, без да усетя времето, имахме почти двучасов разговор за неща, които вълнуват всички. Пътна инфраструктура, сметосъбиране, снегопочистване, сигурност, култура на ползване и какво ли още не в контекста на това, кое как е направено до сега и как би могло да стане в бъдеще за да подобрим средата на живот в селото. Обменихме идеи и подходи за реализирането им.

Не случайно започнах, че има табелка на кметския кабинет с името на кмета. В предишен пост отбелязах, че съвсем цивилизовано вече има табела на сградата на кметството.

Сигурен съм, че това харесва не само на мен, а и на повечето жители на нашата общност.

Другото нещо, което не беше неочаквано да науча, че кмет Етугов има изготвен списък със задачи, които би желал да изпълни за да промени средата на живот в Мало Бучино и вилните зони.  Подкрепям! И аз имам списък с неща, които не ми харесвт и искам да променя.

Споделяме общо мнение, че за срещите и свършената работа ще информираме всички, както впрочем сме правили винаги на страниците на сайта на ГС “Инициатива за Мало Бучино”.

Приключихме разговора, като си обещахме, да се виждаме периодично за да обсъждаме неговия и нашия списък със задачи. Също така и как да привлечем повече хора в превръщането на списъците в изпълнени задачи.

 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.