Нещо, което за малко да ни касае

Нещо, което за малко да ни касае
28.07.2021 Atanas Tassev

Голяма жега има напоследък. Лениво е на всички и липсват смислени събития, които да затвърдят нуждата от Обществен съвет към селската власт пък и присъствието на същата. Е, изключваме замляческата среща, която всяка година се провежда по традиция в последните почивни дни на месец юли. Това я оживи за малко, но не сме сигурни причините дали са обществени…

В еди от селските chat канали се появи съобщение за изказване на кмет Фандъкова, което за малко да се отнася до жителите на село Мало Бучино. Ето и един линк, на който можете да видите цялата статия или по-скоро призива, който отправи кмет Фандъкова.

Ние си дадохме труда да влезем в контакт с по-знаещи по темата от нас и във връзка с построяването на канализация в село Мало Бучино и те казха следното:

  • вече е практически късно за каквато и да е реакция понеже всичко е изпратено към ЕК преди не много време
  • село Мало Бучино не е включвано в списъка на населените места по ПИП за канализация поради това, че не отговаря на основни показатели ( похарчени пари на един жител), което е известно на всички
  • село Мало Бучино и да е включено трудно ще може да бъде проектирано поради остарял ПУП (липса на актуална подложка за проектиране на канализация)
  • не вярвайте на онези дето публикуват парчета от документи в официалния на селската власт Viber канал и се правят, че утре ще започнат да строят канализация, пречиствателни станции, читалище, детска градина, черква, небостъргач, мост над реката и прочие…

След няколко изпратени писма до Столична община, решихме да организираме среща през септември, на която да разгледаме темата докъде стигна прословутото обещание на кмет А.Стефанов, че ще изпълни ПУП на село Мало Бучино, защото се появява някаква доста мъглява информация, че нещо се прави (как ги обичаме тези възвратни изречения). Е, поне се бори да смени маршрута на автобус 56 и той да ходи до последната спирка на метрото в “Овча купел”, за разлика от жители на селото, които работят метрото да стигне до Мало Бучино.

Пазете се от новия делта вирус и не се прегръщайте и целувайте без основателни причини! Пийте много течности през горещините и ако може стойте в климатизирани помещения!

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.