Обзор на събитията от 24-ти в с.Мало Бучино

Обзор на събитията от 24-ти в с.Мало Бучино
25.05.2019 Atanas Tassev

Вчера беше много наситен ден със събития в село Мало Бучино. Едва ли някой се е стремил да ги обвърже с празника на славянската писменост и култура, но някак естетсвено те се вписаха в неговия контекст. И така …

Един от Facebook профилите на с.Мало Бучино обяви или покани  всички деца да се съберат на новата асфалтова настилка в страни от Мандрата и и да рисуват с цветни тебешири. Имаше колебания дали да се състои събитието поради лошото време, но в крайна сметка надделя мнението, че който желае ще дойде въпреки лошото време. Така и стана. Този път бяха малко деца, но на 1 юни за деня на детето може би ще е по-хубаво времето и ще има повече.

Ето няколко снимки любезно изпратени ни от организатора Мая Кирова.

 

Малко по-късно, 18:00 часа, в залата на Кметството се проведе събрание/дискусия за Facebook профила “Мало Бучино”. За онези наши Съмишленици ще поясним, че има два профила във Facebook

  • с.Мало Бучино с администратор Мая Кирова
  • Мало Бучино с администратор Радослав Колев

Идеята беше да се съгласуват правила за писане в профила “Мало Бучино” поради някои възникнали разногласия относно публикуваните материали в него от един или друг негов администратор с права само да пише.

 

Г-н Й.Драганчев, предварително беше разпратил електронно предложение за текст на правилата и това беше основата на дискусията. След забележките и критиките в следващите дни ще има подготвен финален документ, който ще бъде парафиран от админите и предполагам ще бъде оповестен публично.

Коментирахме и посоки, в които да се концентрират усилията на администраторите за да запазим историята на селото, да разкрием неговите красиви страни, да съхраним паметта за някои събития по разкзи на очевидци, да направим някои видео-материали и т.н.

Събранието/дискусията някак естествено преля в репетиция на самодейната фолклорна група “Мало Бучино Dance”. Имахме удоволствието да се присъединим, че даже и да се включим с едно хоро в нея.

 

 

Фолклорната група в с.мало Бучино е засега единственото и най-сериозно културно явление в с.Мало Бучино, като не може да не отдадем дължимото на нейния ръководител Даниела Костова, с която след репетицията направихме кратко интервю.

 

И когато си мислехме, че деня е приключил и няма какво повече да ни се случи получихме снимки, видео  и текст от Деяна Тупарова, която при разходка в гората над резервоара за питейна вода ги е заснела пленена от природата.

Верни на традицията публикуваме текста и снимките както следва:

 

 

Е, това беше един прекрасен завършек на деня!

 

 

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.