Опасен пътен участък

Опасен пътен участък
04.09.2018 Atanas Tassev

Магистрала “Люлин” минава по проект покрай село Мало Бучино откъм северозападната му част. Така е проектирана. Така е изпълнена. По време на изпълнението ѝ направиха и стария път през Суходол, Мало и Голямо Бучино та до Перник. Сега има асфалтов път. Като цяло е добър, но всички, които пътуват ежедневно знаят за опасните два завоя от двете страни на отклонението за Мало Бучино. “Детелината” е така проектирана, че преди преминаването под магистралата са практически със завои на 90 градуса.

В направление Суходол-Мало Бучино след дълъг прав участък следва много остър ляв завой. Освен това вечерно време при осветяване с фарове, пътните знаци поставени по магистралата създават усещането за продължаване на пътя, понеже визуално се подреждат с пътните знаци поставени по него. Когато стигнете завоя разбирате “визуалната измама”, но понякога за някои е твърде късно.

В обратна посока след дълъг участък следва десен завой и последващ ляв на 90 градуса преди влизането под моста. При дъжд и топене на сняг е винаги залят от вода и резултатите са коли в канавката.

Е, и днес сутринта имаше поредната “бройка” вероятно по време на снощния дъжд. Прилагаме и снимка.

Е, отговорните фактори са решили по Соломоновски въпроса с поставяне на скоростограничителни знаци и табели. Е, и? Ами това, че наклонът е изпълнен така, че пътят се залива от вода, че никой никога не е почистил канавките, че поникнаха дървета, и т.н. ще се разисква недай боже при някой по-сериозен инцидент като този от Своге.

Не е изключено този участък да е рисков и да е влезнал в списъците на отговорните фактори и да предстои по-трайно решение. Ако някой може да ни каже дали е така ще бъдем благодарни.

Ако пък не е влезнал в списъците нека го включат!

 

А вие бъдете внимателни!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.