Отговор от кмет Стефанов за ПУП на Мало Бучино

Отговор от кмет Стефанов за ПУП на Мало Бучино
23.12.2020 Atanas Tassev

Кмет А.Стефанов снимка actualno.com

Получихме отговор на наше писмо изпратено към СО район “Овча купел” във връзка с изработването на ПУП на село Мало Бучино лично от кмет А.Стефанов.

Верни на традицията публикуваме текста му,  без редакторска намеса, както следва, като си запазваме правото да го коментираме, когато натрупаме повече информация за процеса:

Много интересен е последният абзац на писмото, от който става ясно, че ние сме си написали писмото до главния архитект на София и една година не сме си дали труда да проверим дали изобщо нещо се прави по темата. Ще е доста печално след някоя и друга година пак да чуем, че ние искахме ама те другите нещо ни объркаха работата.

Очаквахме да получим някои документи по темата, за които помолихме в нашето писмо, но вероятно поради края на годината и ангажиментите на местната власт това не се случи. За да разберем в детайли до къде е стигнал процеса ще се обърнем към НАГ СО и в частност към главния архитект за да разберем реално кой какво е свършил за една година  по изработката на ПУП на село Мало Бучино.

Иначе в програмата на кмет Стефанов има следния текст в преамбюла:

“На първо място, подчертавам важната роля, която ще имат гражданите за района, защото те са най-важния инструмент за управление на районната администрация. В сложната система от взаимодействия между районна администрация и Столичния общински съвет, кмета и администрацията на Столична община, доставчици на обществени услуги и различни държавни институции и търговски дружества с държавно и общинско участие, хората, техните интереси и подкрепа са най-ценния ресурс за районния кмет. В този смисъл прозрачността в работата, качеството на административно обслужване, вниманието с което ще се отнасяме към всеки проблем и човек, изграждането на общност от позитивни и активни граждани са водещи приоритети.

Ще повярваме, когато прозрачно видим цялата документация по темата “ПУП на село Мало Бучино”. Все пак благодарим за експедитивния отговор!

Весели празници на всички!

Бъдете здрави, спазвайте социална дистанция и не докосвайте или целувайте други хора без сериозни основателни причини!

Прояви Инициатива!

2 Коментара

 1. Съсед 4 години преди

  Не звучи ли познато? Пратили някога писъмце, и за тях проблема е решен… Смешници!

  • Автор
   Atanas Tassev 4 години преди

   Е, де Съседе! Кметът е скъсал един чифт обувки за да стане всичко “прозрачно” през подметките…
   Ще опитаме да надникнем там в началото на следващата година!

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.