Положен нов асфалт на ул.”Родопи”

Положен нов асфалт на ул.”Родопи”
03.09.2017 Atanas Tassev

Бяхме приятно изненадани, прминавайки по ул.”Родопи” да установим, че почитател на нормалния начин на живот и Съмишленик на идеята е вложил собствени средства и е решил много професиотално един отколешен проблем на кръстовището на ул.”Родопи” с ул.”Осъм”. В продължение на години правихме опити и давахме различн наклони за улицата за да отведем водите, които се стичат от парцелите на юг от улицата.

Сега е направена отводнителна канавка, подпорна стеничка от бетонови плочи да държи склона, положена е отводнителна тръба, която зауства повърхностната вода в канавката в посока ул.”Янтра”. Положен е около 150 м2 асфалт.

Надяваме се, че в зимния сезон вече няма да се образуват огромни коловози и буци с лед, които години на ред разбивахме за да можем да преминаваме нормално.

Улица “Родопи” във вилна зона “Пладнище” има най-много положен асфатлт от хората живеещи там.

 

Комплименти за професионалното изпълнение, което е видно от снимките, които публикуваме.

 

 

3 Коментара

 1. Рада Ангелова 7 години преди

  Здравейте г-н Тасев,
  Хубаво е, че проявявате инициатива за облагородяване на това прекрасно място с.Мало Бучино!
  Но, моля Ви! Нека инициативата Ви се изписва “Инициатива за в.з.”Пладнище” – така ще е по-реално! Вие не спряхте да публикувате снимки, метериали, клипчета и какво ли още не, само и единствено за тази част от селото. В другата вилна зона, ако не знаете, живеят вече доста семейства с малки деца и бебета, които БЕДСТВАТ по пътищата или по-скоро поради липсата на такива! Само да ви уведомя, че през последната седмица бяха разбити и обрани 3 имота в този район! Не получих съобщение от Вас за това. След като искате да бъдете забелязан, оценен и признат за публична личност – радетел на селото, то направете нещо и за вилна зона “Симоница”. Не страдам от наличието на “тесен местен шувенизъм”, но това за което мечтаете ще се реализира единствено и само ако разгърнете своя размах и малко надясно от вашето райско местенце. Пожелавам Ви успех и очаквам с нетърпение следващите материали за с.Мало бучино вилна зона “Симоница”!
  С уважение: Рада Ангелова – живуща във в.з.”Симоница”

  • Автор
   Atanas Tassev 7 години преди

   Много Ви благодаря за публично поставените въпроси, г-жо Ангелова! Приемам като комплимент моя “тесен местен шовинизъм”.
   Г-жо Ангелова, всичко, което правят хората от в.з.”Пладнище” и най-вече от ул.”Родопи” , го правят със събрани от тях средства. Аз живея тук вече двадесет години и всичките тези години десетина човека са финансирали главно пътя и снегопочистването. А на улицата живеят много повече хора, но това е друга тема.
   За щастие пари се разпределят лесно. Където се дават там се харчат. Последният асфалт е положен от наш съсед, като той лично го е заплатил.
   Г-жо Ангелова, за съжаление ресурсите ни са ограничени и не можем да направим много за “Симоница”. До момента от живущите в зона “Симоница” с пари се е включил един човек и половина (понеже има банкова сметка мога да Ви кажа кога и сколко пари).
   Направихме Сдружението за да има отчетност и официалност. Няма да коментирам кои първи повдигнаха въпроса как се харчат събираните пари. Смешна тема!
   Г-жо Ангелова, аз работя и ми се струва, че живея съвсем прилично. Искам обаче да живея още по-добре. За съжаление нямам свободното време да дублирам местната администрация, но правим срещи, на които присъстват и живущи от “Симоница”. Ако желаете ще Ви включим и Вас.
   Г-жо Ангелова, нямам физическото време да пиша, да публикувам и да знам всичко. Каня Ви, да подготвяте новини и снимки, които ще публикуваме тук на сайта на Сдружението. Ако се чувствате подготвена да работите с Word Press ще ви дам и администраторски права направо да пишете в сайта за “Симоница” и каквото счетете за важно. Колкото повече хора обменят информация и се включат да свършат нещо – толкова по-добре!
   Много се радвам, че хората започват да изразяват мнение и да се стремят към промяна на средата на живот!
   Още веднъж – Добре дошла сте в екипа!

 2. генерал 7 години преди

  Не се радвам особено, че съм този човек и половина, който се е включил с пари в “Сдружението” откъм “Симоница”. Но ,както е писано по-горе – всеки е добре дошъл на сбирките и не само, да дава идеи и да помага.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.