Поредна работна среща с Кмет Семерджиева

Поредна работна среща с Кмет Семерджиева
22.11.2017 Atanas Tassev

Днес сутринта, представители на вилни зони Симоница и Пладнище, участваха в традиционната работна среща с Кмет Семерджиева и обсъдиха различни важни въпроси за живущите в района на село Мало Бучино. Особен акцент беше поставен на изграждането на скоростно-огрничителни съоръжения, които неясно зашо се забавиха твърде дълго във времето. Започна учебната година и много деца от селото се налага да пресичат ул.Люлин в тъмните часове на денонощието за да вземат автобуса за Суходол и София. Трафикът през селото в пиковите часове на денонощието не отстъпва на този по някои оживени столични булеварди не само по интензивност но и по скорост. По последния показател даже считаме, че го превъзхожда.

Получихме уверението, че местната администрация ще направи нужното да провери докъде е придвижена преписката. Това е най-важния за решаване въпрос към момента.

Друг особено важен въпрос който коментирахме беше вкарването в регулация на ул.Дъб и продължението на ул.Янтра. Това не са единствените улици в района, които са извън регулация, но на последното събрание се чуха много остри упреци от живущите за бездействие по този въпрос.

Днес, внесохме заявление съгласно ЗУТ с мотивирано предложение за изработване на ПУП, изпълнено от квалифициран правоспособен архитект, за изработка на промяна на регулацията на упоменатите улици. Ще следим движението на преписката и ще ви информирахме.

Коментирахме, естествено настилката на улиците и снегопочистването. Продължаваме да търсим съвместно решения с местната администрация и получихме уверения, че при първа възможност ще насипваме и асфалтираме според възможностите.

На финала приехме да се срещнем поне още веднъж до края на календарната година , за което своевремнно ще ви информираме.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.