Прахови частици днес, 4 юли 2020 г.

Прахови частици днес, 4 юли 2020 г.
04.07.2020 Atanas Tassev

Съдържанието на прахови частици във въздуха на село Мало Бучино днес достигнаха изненадващи стойности. Снощи валя доста доста обилен дъжд и противно на нашите очаквания, че измива прахта от въздуха, днес имаме стойности близки до максимално допустимите.

Праховото замърсяване на магазина е по-ниско от отчетеното на станцията във в.з.”Пладнище”. За съжаление поради честите спирания на тока напоследък, монтираната във в.з. “Симоница” станция се повреди и не можем да отчетем нейните стойности

Каква ли е причината?! Нямаме идея. Ще опитаме да се свържем с хора по-знаещи по темата и да поискаме тяхното мнение.

Ще погледнем и статистиката на праховото замърсяване за 24 часов период, която може да даде някаква индикация какво става. Във всеки случай докато подготвяхме текста стойностите на двете станции се промениха. Това вероятно значи, че минава някакъв облак?! И най-вероятно мина първо през Пладнище и после през селото. Интересно дали има някакво такова течение дето носи прах?! Вероятно “Да!” и то с посока от селото към вилните зони защото спадането на стойностите става първо на станцията на Магазина, а след това на станцията във вилна зона “Пладнище”.

Дали е свързано с пика на автомобили движещи се по магистрала “Люлин” към София.

Ще трябва да проследим данните за по-дълъг период от време.

Пък и може да се намерят и други “осиновители” на измервателни станции в района освен нас.

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.