Промени в официалните селски информационни канали

Промени в официалните селски информационни канали
07.12.2020 Atanas Tassev

През последната седмица наблюдаваме някакви странни размествания в “селските принципни политико-икономически групировки”. След като затвори магазина “При Ива” както ви информирахме преди дни, Е.Велинова, член на ОС към селската власт, член на ГС към кмет А.Стефанов, основател на всичко, демократ, обединител на селото основател на официалния на селската власт Viber канал “Мало Бучино” гордо кичещ се с герб на селото, оператор на селския магазин с lable  “При Ива”… и т.н. (ако пропускаме някоя от многобройните ѝ титли и заслуги, молим да ни извините) най-естествено и очаквано за жителите на селото се самоизтри от позицията Администратор на споментата по-горе група.

Нещо се разсъхнаха “здравите и принципни политико-икономически връзки” дали повод да се почустваме като преди 50-60 години, когато често-често гледахме по телевизията не безизвестната склуптора “Рабочий и колхозница” на В.Мухина. Сама по себе си интересна склуптура, но както казваше един мой професор от Техническия университет, “С тия големи чукове, сърпове и необразовани хора няма да стигнем далеч…”. Ами то пак сме си там г-н Професоре. Сещаме се, за нуждата от образовани хора само когато се разболеем примерно от COVID-19 да не дава Господ.

Та от Viber канала “на пожар” напусна първо администратора Владо, който до продиране на гърлото доказваше кой е по-най в селото пък после някак тихомълком изчезна. Изглежда не му се получи нещо, което му бяха обещали ли?! Кой знае? Мистерия.

Пък и никой нищо не каза защо го “изчезнаха”, като в най-добрите години и образци на тоталитаризма. Все пак тогава от кумова срама казваха “премина на друга отговорна длъжност”.

Преди два-три дена поредния призив в официалния на местната власт селски Viber канал съобщение написа г-жа Д.Костова, която прави “Мотивирано искане” да бъде закрит официалния на властта едноименен селски електронен канал. Странно!? Има изглежда някаква семейна традиция в “Мотивираните искания”, но верни на традицията го публикуваме без редакторска намеса, като си запазваме правото да го коментираме отделно. Ма все пак защо искате да разтуряте този сплотен денонощно мислещ за обединението и добруването на селото колектив, г-жо Костова и защо ни вкарвате в положението да “не сме дорасли ВСИЧКИ да живеем задружие”? Моля, огледайте се наоколо и си задайте въпроса защо на едно място се обсъждат важни неща , а на друго не и дали официалния Facebook profile ще се различава от текущия Viber?

В същия ден на публикуването на това съобщение логично  и Мартин напусна официалния селски Viber канал “Мало Бучино”, “специалистът”  по GDPR и съпруг на администратора на администраторите и член на ОС на … Е.Велинова. Е, в официалния селски канал се почуства огромна празнина, но нека бъдем коректни, решението му е логично и правилно.

Какво се крие зад разместването и разпадането в тази странна селска група, ще разберем вероятно някой ден и ще ви информираме.

Празнината, която остави след себе си М.Велинов, веднага бе попълнена от г-н М.Бизов, който се заплете в някакви обяснения за някакви дюли. Всъщност стана като във вица “Не са компютри, а компоти и не сме ги изнесли , а сме ги внесли” . Той си знае и още малко жители  на в.з. “Симоница” за какво става дума.

Публикуваме без редакция текстът на г-н Бизов, въпреки нецензурните думи, но това е лична отговорност на автора, респективно на лицата отговорни за администрирането на официоза.

Ще кажете, че официоза не знае. Ами то и официозът може да го каже въпреки, че непосредствено след текста на г-н Бизов, кмет И.Николова излъчи важно инфо за спиране на тока в селото. Сега ще кажете, че официозът може да пише, защото е публикувал съобщение, а не може да … Е, де!

Е, като спре тока ще настане тъмнина. Ама какво ви е грижа?! То сега да не е по-осветено какво се случва със селското управление, ОС и т.н. Преди барем имаше селска кръчма дето можеше да се видиш с местната власт, а сега трябва да се запишеш за среща в работното време в приемния ѝ ден, че то голям наплив има …

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.