Протести в “Манилов дол”, Мало Бучино

Протести в “Манилов дол”, Мало Бучино
13.03.2022 Atanas Tassev

Получихме съобщение и прочетохме на Facebook страницата на “Манилов дол” какво се случва там. Ами случва се очакваното след като няма кой да разрешава проблемите на хората…

Верни на традицията си позволяваме да публикуваме съобщението без редакторска намеса, както следва:

Предстоящи протестни действия

Днес от Местност МАНИЛОВ ДОЛ, район Овча купел, се събрахме, за да дадем ТВ интервю за проблемите, които имаме с ЧЕЗ Електро България АД. Въпросите, по които говорихме:
  • Много семейства чакат ЧЕЗ да завърши обещания преди повече ❗❗❗ от 8 години ❗❗❗ трафопост, за да получат Акт 16, и да могат – най-накрая – да придобият привилегията да бъдат БИТОВИ АБОНАТИ на ЧЕЗ, а и да имат официален административен адрес в СО-район “Овча купел”!
  • Сметките за ток в момента са … убийствени! За пример, жена, която живее съвсем сама, има сметка от 500 лв. за ток, а за повечето семейства, последната сметка за ток е за около 1000 – 1200 лв.
  • Електропреносната мрежа в района е в много лошо състояние, средното напрежение е около 180V и реално в повечето къщи осветлението работи като дискотека, а за да опечеш хляб, ти трябва повече от два часа време. Плащаме за нещо, което не получаваме!
В заключение, групата реши да започне подготовка за протестни действия и затваряне на ул. Малобучински път, съобразно всички законови разпоредби!
Очевидно, след 8 години чакане, това остава единствен възможен път за действие, г-н Angel Stefanov!
Надяваме се всички, които имат някакво отношение към въпроса като кмет Николова, кмет А.Стефанов, кмет Фандъкова, представители на ЧЕЗ, всички медии (така или иначе ще бъдат поканени), живущите в село Мало Бучино и вилните зони, да прочетат и да съдействат с каквото могат (обещанията не се броят).
За да избегнем възможно тълкуване на текста по-горе, цитираме част от Коледното обръщение на кмет Николова, направено през официалния селски Viber информационен канал:
“Искам да БЛАГОДАРЯ на всеки един от Вас, който е помогнал през отиващата си година да направим село Мало Бучино по-добро място за живеене – било то с труда си, с идеите си, с навременните сигнали и информация, със съветите си или градивната критика. Всяка инициатива и нейната реализация в различните дейности на кметството е невъзможно да бъде добре изпълнена и впоследствие оценена, без нашето лично участие и заинтересованост. Сбъдвайте мечтите си и запомнете думите на Учителя Петър Дънов: Свободата на Човек, зависи от доброто, което прави!”
Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.