Резултати от координационната среща

Резултати от координационната среща
17.01.2019 Atanas Tassev

Кмет Хр.Семерджиева

Днес проведохме първа работна среща  за 2019 г. с местната власт в лицето на Кмет Семерджиева. Срещата премина в стегнат работен порядък поради ограниченото време на всички участници. Направихме преглед на темите, по които сме обединили услилия. Освен вече известните ви такива засегнахме въпросите за прсъединяване на вилните зони в състава на село Мало Бучино. В тази част на работата ни се включи и г-жа Зорница Кондакова, юрист на община “Овча купел” и арх.Андреева. Коментираахме стъпките които трябва да предприемем за да постигнем обединение на населеното място. Това е от значение за подобряване на пътната инфраструктура, сметосъбирането и снегопочистването селото и във вилните зони.

Осебено важна част от срещата бе “преговарянето” на принцпите, които сме приели за работа и комуникация на неформалните граждански структури с местната администрация. Важно е и двете страни ги спазват и да си съдействат за решаването на проблемите.

Направихме разбира се и оценка на извършеното през изминалата година и общото мнение на двете страние :

  • имаме изградена, чудесна комуникационна система базирана на взаимно доверие и чуваемост на проблемите и от двете страни
  • имаме добре изработена система за дефиниране и формулиране на проблемите и разделяне на задачите за тяхното решаване
  • имаме създано доверие в коректността и лоялността на двете страни една към друга, даващо ни възможност да отсяваме възможностите или невъзможностите за изпълнение на една или друга задача, което ни позволява да работим в дългосрочен план по конкретна тема (например по “Скоростограничителни съоръжения” началото е положено в края на 2016 г.)
  • имаме настроена система за организиране на срещи поне веднъж месечно и прецизиране състава на работните групи за да избегнем излишен разход на време и говорене

Като отбелязахме отличното сработване с Кмет Семерджиева и нейния екип, изказахме и нашите адмирации, че в последните три години с обединени усилия направихме много и полезни неща за подобряване средата на живот в село Мало Бучино, като изразихме съжаление, че поради наши “грешки на растежа” пропуснахме да  оползотворим и предишния мандат на настоящия екип в район “Овча купел”.

Срещата прилключи с пожелание да имаме удоволствието да работим още няколко мандата с кмет Хр. Семерджиева и нейния екип.

 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.