Резюме от срещата с кмета на СО район “Овча купел”

Резюме от срещата с кмета на СО район “Овча купел”
29.01.2021 Atanas Tassev

В.Корчев – “Обслужване на клиенти” “Овергаз мрежи”

Както предварително ви информирахме днес, 29 януари 2021 г., проведохме едночасова среща с кмет Стефанов. Темата на срещата беше изработване на ПУП на село Мало Бучино и вилните зони. Темата е важна понеже решаването на всички останали проблеми като, водопровод, канализация, газификация, осветление, отводнителни канавки, сметоизвозване, снегопочистване и т.н., много или малко зависят от приемането на ПУП. Това беше и причината като участник в срещата да включим и г-н В.Корчев, Мениджър направление “Обслужване на клиенти” в “Овергаз мрежи”, поради развитие на проекта за газификация на село Мало Бучино в различни варианти. Други участници, които успяха да се включат в срещата бяха: В.Пенев, В.Велков, Й.Драганчев, С.Караджов, А.Тасев и др.

По време на разговора стана ясно, че работата по изпълнение на предизборното обещание на кмет Стефанов да изработи ПУП на селото е започната от началото, а не е продължение на процеса започнат от кмет Х.Семерджиева през 2016 г. В този контекст, кмет Стефанов ще ни изпрати копие от кореспонденцията с арх.Здравков, а ние поехме ангажимента да изпратим копие от кореспонденцията меежду кмет Смерджиеа и гл.арх. на СО, с оглед да не повтаряме направените стъпки и да ускорим процеса доколкото е възможно. Всички единодушно се съгласиха, че това е дълъг и бавен процес и изисква съвместни и синхронизирани усилия на двете страни.

Г-н Корчев запозна кмет Стефанов как се движи проекта за газификация на село Мало Бучино и какви са възможните варианти. Поиска съдействие за по-бързо проектиране или изменение на ПУП  в проблемните участъци на преминаване на тръбите. Пое ангажимента в следващите десетина дни да внесе “План-схема за газификация на Мало Бучино”(моля, г-н Корчев да ме поправи ако нещо бъркам терминологията или процедурата по разрешението).

Естествено заговихме и коментирахме заложените пари по някои пера в бюджета на СО район “Овча купел” и с изненада установихме, че е имало възможност за финасиране на площадките за смет в село Мало Бучино.  Е, и кмет Стефанов остана изненадан, че площадката за смет обслужваща в.з.”Пладнище” е финансирана и изработена от Съмишленици на идеята да подобрят средата на живот в Мало Бучино. Всички се надяваме следващата такава да е финансирана от общинския бюджет.

Ние пък останахме приятно изненадани когато разбрахме, че местната власт е получила 5000 /пет хиляди лева/, които е похарчила целево и по целесъобразност за озеленяване района около сградата на кметство Мало Бучино. Е, ще видите озеленяването, когато се стопи снега.

Жителите на Пладнище имаха желанието да засадят храсти около площадката за боклук ама кой да им каже. В контекста на предизборното обещание на кмет Стефанов за прозрачно и информирано управление, от негова страна ще получаваме периодически инфо за какво има предвидени пари за да търсим консенсусно решение за целевото им насочване.

Практически  финалът на срещата беше сложен с договорката след около три седмици да координираме нова такава по ПУП-а на Мало Бучино пък и не само.

Спазвайте противоепидемичните правила! Мийте си ръцете редовно! Спазвайте социална дистанция!

Не се целувайте и прегръщайте без основателна причина!

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.