Сагата ПУП на Мало Бучино продължава

Сагата ПУП на Мало Бучино продължава
21.06.2021 Atanas Tassev

След многократни опити да се изработи ПУП на Мало Бучино стигнахме до ситуация настоящия кмет на СО район “Овча купел”, г-н А.Стефанов да направи предизборно обещание, че ще изработи ПУП на село Мало Бучино. По наша информация и след проведени срещи с кмет Стефанов разбрахме , че обещанието е изпълнено в началната си фаза, т.е. има писмо от Со район “Овча купел” към главния архитект на СО. И толкоз за една година и половина мандат.

Естествено направихме опит да разберем какво се случва като продължение на сагата и отправихме запитване на 29 март 2021 г. към СО община. До момента нашето запитване е в статус на обработка. Т.е. нещо се прави, но неясно какво и дали изобщо ще стане.

Естествено направихме ново запитване какво става със старото и какво става с ПУП на селото и писмото на кмет Стефанов и всички писма на предишния кмет г-жа Семерджиева и …

До момента няма никакъв отговор.

Междувременно в разговор с “Овергаз” за случващото се по газификация на селото разбрахме, че те са направили запитване към “Булгаргаз” да се снабди селото от преминаващия през землището на Мало Бучино газопровод. Той от своя страна каза, че трябва да има яснота къде ще им мине трасето и пита какво става с ПУП-а на селото. И така да се каже и този въпрос е “висящ”.

Същото е положението с осветлението на подходите към вилните зони. Има път, но не може да има осветление щото нямало ПУП. И този въпрос “виси”. Ще дойде зимата и в тъмницата и леда пак ще има коли в канавките. Колите както и да е, но се движат доста пешоходци. Дано няма инциденти с хора.

Да не говорим ако случайно недай си боже ни включат в списъка за настоящия програмен период за изграждане на канализация. Ми то няма ПУП. Каква ще е “подложката” на проектантите за да изработят проект за канализация на селото. Кой знае? Вероятно селската власт знае съдейки по публикациите ѝ в официалния селски Viber канал, ама на дали.

В един разговор с председателя на Гражданския съвет към Кмет Стефанов той каза “движат се нещата”. Не можахме да разберем точно как се движат, но ни приличат на “метода за безкрайно малките премествания” в една теория от механиката. Явно трябва нашият селсъвет към кмет Ниолова да даде инфо какво се движи, ако го интересува и ако знае разбира се.

Ми това е… Лято е…Иде земляческата среща в Мало Бучино през юли. Кой ли го е грижа…

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.