Скочихме в 21 век

Скочихме в 21 век
07.12.2018 Atanas Tassev

Ние в село Мало Бучино с гигантски крачки се отправяме към 21 век. В селото кипи и ври от настъпващите технологии. Съмишленици на идеята за подобряване средата на живот изграждат система за видео наблюдение. Приветстваме!

Паралелно с нея тясно, специализирани Съмишленици и желаещи да подобрят екологичната обстановка в селото, подготвиха и в следващите десетина дни ще пуснат станция за наблюдение на фините прахови частици.

Хардуерът пристигна от братски Китай и неуморни софтуеристи жители на селото го “оживиха” и свързаха електронно с европейския сайт www.airbg.info така, че и Мало Бучино ще се появи на картата на Европа с измервания на фините прахови частици, атмосферното налягана, температуратa и влажностa на въздуха.

Станцията ще бъде интегрирана с любезното съдействие на Л.Любенов в сайта www.malobuchino.org  за да могат всички Съмишленици лесно да научават какво е сътоянието на въздуха в село Мало Бучино.

Подслон на първата станция а атмосферни измервания даде К.Захариев. Същата ще бъде монтирана на новия магазин. Надяваме се след време дапуснем още две станции за да можем да получаваме данни от различни точки на селото.

Станцията функционир тестово в момента и ето как изглежда едно тестово измерване:

 

Самата станция изглежда ето така:

 

 

 

Е, нека е честито на всички Съмишленици, положеното начало на метеорологическите измервания в село Мало Бучино!

 

 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.