Сметосъбиране в с.Мало Бучино и график

Сметосъбиране в с.Мало Бучино и график
25.03.2019 Atanas Tassev

Днес ни се обадиха някои съседи с информация, че кофите за боклук преливали и нямало кой да ги събере. Е, нормално е това да се случва след почивните дни, когато населението се увеличава, респективно и емитирането на боклук. Всяка година през летня сезон имаме този проблем и неговата поява е по причина на рязкото увеличение на живущите в района, а не по причина нарушаване графиците за сметосъбиране в село Мало Бучино.

Направихме бърза консултация с кмет Николова и получихме потвърждение на това, което и преди сме коментирали че графикът остава непроменен както е, а именно:

Всеки понеделник и четвъртък идва специализирана кола да събира битовите отпадъци от контейнерите и кофите за боклук. ЕГО (едро габаритните отпадъци) се събират всяка сряда, а при свободни автомобили и нужда може да се събират и допълнително в неделя. Растителните отпадъци при възможност в сряда.

Мисля, че отговорните за сметосъбирането в СО район “Овча купел” си вършат перфектно зработата и единствено забавяния се случват при аварии на автомобилите за сметосъбиране, за което ни уведомяват своевременно.

По график върви и пръскането срещу насекоми и гризачи, ако не сте обърнали внимание. Периодически съдовете и местата за сметосъбиране се обработват с препарати срещу насекоми и гризачи. Лично си дадохме труда да проследим процеса

 

Прояви Инициатива!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.