Среща на Инициативата с кмет Семерджиева

Среща на Инициативата с кмет Семерджиева
02.03.2019 Atanas Tassev

В продължение на последната ни среща по повод “Предпроектно проучване по ВиК на СО”  проведена на 14 декември 2018 г., поискахме поредна такава на 28 февруари 2019 г., за да обсъдим някои възможни общи действия с местната власт за постигане на резултат по въпроса. На срещата присъстваха Кметове Х.Семерджиева и И.Николова, З.Петков, Е.Велинова, С.Караджов и А.Тасев.

Във времето между двете срещи Съмишленици направиха някои контакти, проучвания, анализи и оценки на ситуацията и решихме да подготвим едно писмо до институциите за да изразим нашето становище за важността на изграждане на канализация в село Мало Бучино. По текста и данните залегнали в писмото работиха различни Съмишленици на Инициативата и преди да го депозираме в Институциите искахме да го съгласуваме с Кмет Семерджиева. След, което още същия ден го внесохме в МОСВ, МРРБ, СО и оставихме копие в СО район “Овча купел”. Основното ни възражение е срещу критерия Ефективност на Инвестицията (ЕИ) с дименсия [лева/еквивалент жители].

Поради малко регистриралите се живущи в селото и вилните зони сме в много неблагоприятно съотношение по критерия Ефективност. Добре би било да се запишете като живущи в селото и зоните възможно най-бързо!

Съвсем естествено от този витален и генерален проблем за село Мало Бучино преминахме към някои от тези записани в списъка на протокола от селското събрание от 3 февруари 2019 г. свикано от Кмет Николова.

Помолихме Е.Велинова да направи кратко мемо на срещата, за което и благодарим и публикуваме по-долу, верни на традицията, без съкращения и редакторска намеса, както следва:

На 28.2.2019г. се проведе поредната среща в район Овча купел на предствители на с.Мало Бучино с кмет Семерджиева.Присъстваха кмет Николова, Атанас Тасев, Светослав Караджов, Здравко Петков и Елена Велинова

  1. Предстоящо проектиране на канализация по европрограма в София. Направено е доста подробно проучване и е подготвено писмо до няколко институции с цел селото да влезе в тази програма. А.Тасев коментира така подготвено писмо с кмет Семерджиева . За съжаление шансовете на селото ни не са големи, но това не означава да се отказва ме от борбата.
  2. Кмет Николова напомни, че в селото и в часност вилните зоно има належаща нужда за подмяна на водопровода. Трябва да се подготвят писма до Софийска вода. Като хората които имат такива проблеми трябва да се допитат до кмет Николова и ако трябва да се отправят молби до съответната институция.
  3. Коритото на реката и сервитута. За да се мисли в посока стабилизиране коритото на реката, укрепване и други трябва първо собствениците с парцели покрай реката да отдръпнат оградите си по съществуващата регулация. За точните граници при рекатавсеки може да се провери в общината или кадастъра. Кмет Семерджиева апелира да не се хвърлят боклуци в реката.
  4. Повдигна се въпроса до гробището и пътя до него. Около гробището са само частни имоти и процедурата за разширение ще е доста трудна. Което ограничава разширение на гробището и съответно по- малко хора ще поддържат него и пътя към него.
  5. Направата на канавки на ул.Филип Костов, Демокрация, Дъб и Бански път се коментира, за да се запази съществуващата настилка и да не се руши. Кмет Семерджиева ще провери какво може да се направи

Ще ви държим в течение при следващи срещи и  за повдигнтите въпроси в района и тяхното решение

Още веднъж апелираме към всички, които така или иначе живеете в района, моля отделете време и се регистрирайте като живущи в района. Не е нужно да си сменяте личната карта, а само да попълните формуляр, че живеете тук!

 

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.