Среща с Кмет Семерджиева

Среща с Кмет Семерджиева
21.09.2017 Atanas Tassev

Вчера, 20 септември 2017 г. в заседателната зала на община “Овча купел” имахме среща с Кмет Семерджиева. Участие в срещата взе и инж. Николай Неделков – Началник районен инспекторат “Овча купел” . В продължение на един час направихме преглед на темите дискутирани през изминалия “сезон” и коментирахме възможни пътища и подходи за решаване на поставените въпроси.

Кмет Семерджиева

Двете страни се съгласиха, че независимо от трудностите и ограниченото финансиране, трябва да продължим съвместната си работа и синхронизираме усилия за довеждане на поставените въпроси до край. Приехме да продължим вече утвърдената традиция да правим работни срещи не по-малко от веднъж месечно и на страниците на сайта да информираме жителите на село Мало Бучино и вилните зони за извършеното, като част от подобряването на информационната среда и правото на всеки да получава публична информация.

Като първа среща от новия “сезон” набелязахме най-общо кой към какво се стреми и как да координираме действията си.

И двете страни, прекрасно знаем, че повечето от въпросите са неглижирани в продължение на години и не очакваме тяхното решение за дни. Готови сме на търпение и постоянство за постигане на конкретни резултати.

Прегледът на темите включваше следните основни и важни за всички ни пунктове:

  • Канализация на селото и вилните зони
  • Подробен устройствен план (ПУП) на селото и вилните зони и в частност вкарване в регулация на конкретни услици
  • Подобряване на пътната инфраструктура – асфалт, скоросто-ограничителни съоръжения, пътна сигнализация, надписване на улиците, снегопочистване
  • Завършване и разширяване на детските площадки в селото – поради ограничено финансиране и нормативни ограничения такива ще се изграждат само в селото за сега
  • Хигиена на селото и в частност сметоизвозване – г-н Неделков беше така добър да ни информира за направените проверки и пое аангажимента да проучи поставените от нас въпроси
  • Бюджет на селото – планирани средства и разходи за следващата година

Ще се радваме на мнения от всички живущи и заинтересовани в подобряване на средата на живот. Може да ни пишете на познатия Ви електронен адрес: initiative@malobuchino.org или да се възползвате от възможността да правите коментари или да споделяте статии с помощта на бутоните под текста.

 

7 Коментара

  1. Христо 7 години преди

    Най накрая някой да вземе отношение за проблемите в селото.
    Със седене няма да се случи нищо.
    Приветствам сдружението и приканвам за повече будна съвест от страна на всички нас.
    То си е за НАС !!!
    Селото ни е хубаво, а му трябва малко за да стане прекрасно.
    Дано да имат резултат срещите в общината.
    И Аз ще съдействам с каквото мога.
    Успех.

    • Автор
      Atanas Tassev 7 години преди

      Христо, радваме се, че все повече хора се обединяват около идеята, че от нас зависи да подобрим средата на живот в село Мало Бучино и в целия свят ако ни стигнат времето и възможностите. Включихме Вашия електронен адрес в листата на получаващите инфо за нови публикации. Моля, изпращайте мнения, предложения, снимки, коментари за случващото се в нашата общност.

  2. генерал 7 години преди

    Това е добре! Направили сте преглед. Извинявам се ако съм пропуснал , но какво стана със щетите от електроизграждането / по пътищата на вилните зони/? Лично бях на една от срещите. Имаме “съселянин”, който беше водещ на проговорите. Но , не виждам нищо от това да е направено. Между другото събрахме пари за валяк, защото казаха ние да си го намерим и платим. Не съм често в селото и може да съм пропуснал.

  3. Йордан Драганчев 7 години преди

    За момента е станало едно голямо нищо, с поредното обещание тази седмица (четвъртък) да започнат. Оправданието постоянно беше, че съседа ни с трактора бил зает и затова не започвали. Нека видим, ако пак ни излъжат от другата седмица започваме да ескалираме.
    Официалното писмо, което чрез община Овча Купел препратихме към ЕСО няма отговор – типично в чиновнически стил.

  4. Автор
    Atanas Tassev 7 години преди

    Има и предишно писмо по въпроса. Ако имате желание мога да го публикувам.
    И то “замина” типично в чиновнически стил…
    Вероятно ще ги принудим да пуснат една машина от немай-къде, но и ние живеещите в района сме си виновни защото сме доста инертни.
    Ще се радвам и на други мнения. 🙂

  5. генерал 7 години преди

    Мдааа… Добре че е Данчо като млад човек и с възможности да ги “ръчка”… И ние не сме се изоставили, но явно ще трябва да “ескалираме”, както го е написал колегата! Все пак самото заглавие, регистрирано от Наско, е подсказващо – Инициатива !!

    • Атанас Тасев 7 години преди

      Благодаря, Генерале! Нещо войниците с инициатива сме малко…, но не губим надежда…

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.