Среща с Кмет Хр.Семерджиева

Среща с Кмет Хр.Семерджиева
26.04.2018 Atanas Tassev

 

Коментираме регулацията на улиците

Вчера, се състоя станалата вече традиционна работна среща на Съмишленици на Инициативата за подобряване средата на живот в село Мало Бучино и прилежащите към него вилни зони с Кмет Хр.Семерджиева. На срещата присъстваха и арх.Андреева и инж.М.Петрова от страна на СО”Овча купел”.

Направихме преглед на задачите по които работим и докъде сме стигнали. В най телеграфен стил ситуацията е следната:

#”Легнали полицаи”(скоросто ограничителни съоръжения) на главния път – ул.”Люлин”. Чакат се последни 2 становища, едното от които от КАТ, след което документите ще се внесат в АПИ за изпълнение. Очакването е, процеса да отнеме още около 1 месец преди да бъде внесено за изпълнение в агенцията, след което ще имаме информация кога ще се изпълнят.

#Улични табели. Има одобрено възлагане, съвсем скоро ще имаме информация за обхвата (дали ще бъде за всички улици или само за основните) и кога ще бъде изпълнено.

#Регулация на ул. “Дъб” и “Янтра”. След като получихме разрешение от главния архитект за проектиране, съселянина Свельо Караджов събира информация и оферти как продължаваме.

#Присъединяване на вилните зони към границите на селото. Всички знаем колко важно е за нас. Това ще ни позволи да имаме сметоизвозване и евентуално снегопочистване. От около 6 месеца има промяна в ЗУТ, и трябва максимално спешно да съберем подписки с това наше желание от вилните зони, които да внесем в община Овча купел за целта с копие до Главиня Архитект на София.

Дебатите по регулацията са “горещи”

#Монтиране на улично осветление на неосветени участъци. Ще получим съдействие след като предоставим входящия номер от кмет Ивета Николова на писмо за това наше желание към съответната организация.

#”Street fitness” –  Една инициатива на г-жа Семерджиева, която бяхме помолени да не разкриваме преди да бъде оценена и одобрена. Е, случи се, има одобрение за изграждане на такъв при сградата на кметството на село мало Бучино.

#След „подхвърляне“ на Манилов дол между Овча Купел и Люлин, най-после е решено – остава към с.Мало Бучино и община Овча купел!

#Наличие на полицейско присъствие в селото. Споделихме, че въпреки твърдението на Кмет Николова официално по Нова телевизия, че има редовно такова, отбелязахме, че реално такова няма! Съгласихме се да напишем официално до 6-то РПУ и Кмет Семерджиева ще съдейства за дискутиране на темата.

Радваме се, че имаме делови срещи с администрацията в район “Овча купел” и макар и бавно се опитваме да разрешаваме съвместно различни въпроси касаещи средата ни на живот.

————————–

Прояви инициатива!

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.