Среща с местната власт

Среща с местната власт
14.09.2018 Atanas Tassev

На 12 септември имахме удоволствието да се срещнем с Кмета на СО район “Овча купел”, г-жа Семерджиева и нейния екип. Срещите са работни и дискутираме въпроси касаещи превръщането на село Мало Бучино в едно по-добро място за живеене. Поради летната отпускарска пауза започнахме с преглед на темите по, които работим съвместно.

Естествено на първо място поставихме въпроса с изграждането на скоростограничителни съоръжения. Сега започва учебната година и това е важно за безопасността на децата особено. Кмет Семерджиева ни увери, че нещата се движат, но поради многото изисквания и съгласувателни процедури стават бавно. Тя беше така добра да ни даде копие от проект за “Изграждане на два броя повдигнати пешеходни пътеки на ул.”Люлин” (Път III-1801)  в с.мало Бучино, СО – район “Овча купел””. Проектът касае изграждането на две повдигнати пешеходни пътеки при km 6+300 и km 6+574. Очакват съгласуването му след, което следва изграждане на съоръженията. Чертежите са на при нас и ако някой има желание да се запознае в детайли с тях ще му ги изпратим при поискаване.

На второ място поставихме въпросът за сметоизвозването. Получихме уверението, че ще поставят допълнителни съдове за събиране на боклука и днес вече се появи втори контейнер за битов отпадък пред мандрата в селото. Вероятно има и поставени и на други места и ще се радваме ако ни уведомите или ни изпратите снимки.

Разбира се коментирахме инфраструктурата и снегопочистването в присъствито на инж.С. Гочев. Стана ясно, че тази година ще се отделят средства за укрепването на пътя около моста, който пострада при наводненито тази година. Вероятно това са ремонтите дейности, за които писахме, че търсят охранители на тежката им техника.

Кмет Семерджиева каза, че ще направи всичко необходимо да продължи процеса с поставяне на улични табели в селото и вилните зони.

Следващата среща ще бъде след две седмици за да получим информация и на други поставени от хората въпроси.

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.