Събрание на живущите

Събрание на живущите
13.11.2017 Atanas Tassev

Вчера по инициатива на Съмишленици на идеята за подобраяване средата на живот във всичките нейни аспекти от в.з.Симоница, в залата на кместство Мало Бучино, бе проведено събрание, което има̀ за тема основно следните два въпроса.

  • Вкарване в регулация на улици, респективно нов ПУП на селото и вилните зони и подобряване на пътната инфраструктура.
  • Потребност от канализация във село Мало Бучино и вилните зони.
  • Състоянието на пътната настилка, снегопочистването, подхода към черквата и гробищния парк.

Приятно бяхме изненадани, че се отзовааха над 40 човека, което си е своеобразен рекорд по активност, без да броим онези, които по някакви обективни причин не успяха да дойдат, но ни позвъниха и се поинтересуваха от резултатите.

Поради не решаване на регулацията на улици в селото и вилните зони и в  следствие на постоянно възникавщи проблеми от това състояние, Събранието, възложи на арх. Евгени Велев да изготви обосновано искане към СО, район “Овча купел” за спешно разработване на ПУП на селото и вилните зони, което да внесем по надлежния ред към местаната власт.

Потребността от канализация в началото на 21 век, не предизвика очакваните възторжени коментари, защото тя отдавна се счита за част от нормалната среда на живот, а нейната липса в село Мало Бучино бе възприета като пропуск в работата на местната администрация. Въпреки това ще внесем нашите искания към местаната администрация за разрешаване на въпроса.

 

На снимката: Част от присъствалите на събранието.

 

 

Проояви инициатива!

5 Коментара

  1. Даниела Тодорова 6 години преди

    Здравейте,искам да допиша,че събранието беше с цел и да се дискутира снегопочистването,ремонтирането на улиците и пътищата ,с подходи към църквата и гробищата.

    • Автор
      Atanas Tassev 6 години преди

      Дани, приемам забележката ти като организатора и водещи на събранието и правя добавка към публикувания текст.

  2. генерал 6 години преди

    Организацията на гражданите от нашето село набира лавинообразна скорост! Да благодарим на инж.Тасев и другите активни граждани. Каквото и да ни казват от всички общини /Столична, Овча купел/ и пр. ведомства – исканията ни са човешки , премерени и без претенции за “екстри”. Да продължаваме да ги поставяме и да искаме отговори / каквито и да са /. И пак да призова- селото и двете вилни зони са и да бъдат заедно във всичко. Това е пътя. Подкрепяме кмет Ива Николова в усилията и да съдейства по всички въпроси. Това са съображения и към непрекъсното недоволните, които в повечето случаи не участват със средства, мърморят и искат някой да им докладва какво става!

    • Атанас Тасев 6 години преди

      Г-н Генерал, благодаря за комплимента, но той се отнася до ВСИЧКИ Съмишленици на идеята, че от нас зависи да подобрим средата на живот във всички нейни аспекти, които отделят от времето си и го правят. Комплимента се отнася се и до местната власт, която разбра, че имаме воля и потенциал да го направим и се старае да ни сътрудничи. Може да е бавно и трудно, но мисля, че хората разбират, че обединените им усилия могат да дадат резултат.
      В продължение на горното, днес получих професионално обосновано предложение от архитект живеещ във в.з.Симоница за промяна на регулацията на ул.Дъб и ул.Янтра, което ще внесем в общинската администрация.
      Ако всеки се включи с професоналните си познания, най-вероятно ще получим значими резултати!

  3. Апостолов 6 години преди

    Здравейте. Малко актуална информация от януари по темата. Началото на месеца посетих НАГ по тема вкарване в регулация на мой имот. Поинтересувах се от по темата с входираните искания от страна на живущите. Ситуацията е следната: искане е дадено към правния отдел. Попитах и там какво се случва. Казаха, че го връщат към район Овча купел за лигитимация на подателите. Не можело да е от сдружение. Като се лигитимира и се върне в НАГ отново, правния отдел ще напише две или три неща за изпълнение за да може да премине тогава към същинско прилагане на исканията. Питах за срокове – вдигат рамене. Може би месец-два. Очаквайте да бъде потърсен на адреса за обратна връзка подателя за да се изпълнят исканията на юристите и да се премине към прилагане.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.