Събрание – резюме

Събрание – резюме
25.03.2018 Atanas Tassev

Съмишленици на идеята “да подобрим средта на живот в Мало Бучино и в целия свят ако ни стигнат времето и възможностите”,  вчера се събраха за пореден път в залата на Кметството и дискутираха по “вечните” теми за селото – инфраструктура, информационна среда, сигурност и финансови аспекти на промените.

Много бяхме радостни, че за първи път имаше повече от един човек, представител на живущите в селото. Това е много положителен знак за нежеланието на всички да са на 20 км от столицата и на 20 години назад от текущото време.

Особено важно беше да стане ясно, че обединените усилия на хората живееещи в района могат да доведат до устойчиви резултати в работата ни по подобряване средата на живот.

Надяваме сме съм бил пределно ясен отбелязвайки, че живеейки тук сме взаимосвързани и не правим разделение по местоживеене, социален статус, образование, етническа и политическа принадлежност, пол и т.н и сме отворени за всеки, който е готов с познанията, опита, финансови средства и отделено време да направи нещо, така, че да променим състоянието в което сме.

Като резултат от тези важни разговори имаме нов сътрудник в лицето на Здравко Петков кореняк жител на Мало Бучино, който изяви желание да бъде регистриран в сайта www.malobuchino.org  с административни права “Автор” (Author), което му давва възможност да публикува материали (текст, снимки, видео и аудио) на единственото информационно средство, с което разполагаме в момента. Това вече е направено и е факт. Желаем му поътен вятър!

Каним и всички желаещи да пишат материали в сайта да ми се обадят и ние ще ги регистрирам в сайта като Автори.

В тази връзка коментирахме, че имаме проблем да изпращам групово съобщение за нови публикации на абонатите на www.abv.bg, но имаме възможност да създаваме “пощенски кутии” от типа name@malobuchino.org на всички желаещи.

Друг фундаментален ефект от събранието е проявената воля да изградим “Интегрирана система за видеонаблюдение” в селото и вилните зони като продиводействие на зачестилите напоследък кражби. Нашият съмишленик Й.Драганчев дари един DVR за осем камери, което ще сложи началото на системата, а днес 24 март 2018 г. имаше малка техническа среща по темата с Ники, който пое ангажимента за монтажа на камерите и предоставяне на мрежата за доставка на Интернет за наши нужди.

По-долу публикуваме и снимка от “Събрание II” по темата “Интегрирана система за наблюдение”.

Техн.среща за “Интегрирана система за видеонаблюдение”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прояви инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.