“Уникална” карта от сайта на СО

“Уникална” карта от сайта на СО
13.04.2018 Atanas Tassev

Уникална карта открихме на сайта на Столична община. За да я видите трябва да влезете в подстраницата на Контактния център на Столична община, където можете да изпратите сигнали за някакви нередности на терирорията на общината. Сигналите се приемат on-line и съвсем логично искат регистрация. Не отнема мого време, но предлага удобството да сигнализирате всякакви нередности на мястото където живеете. Публикуваме един  screen shot на картата. (линковете са зелени)

“Уникална” карта с подадени сигнали за нередности на терирорията на СО

Внимателно ли я огледахте? Какво ви направи впечатление? Няма значение, ли ?!?!

Е, ще ви кажем на нас какво ни направи впечатление.

Картата обхваща територията на Столична община. Цветните точки с числата в тях показват броя на подадените сигнали на гражданите от всякакво естетство – замърсяване, липса на пътна настилка, дупки, счупени съоръжения и т.н. Признаваме на можах да разбера кой цвят какво означава понеже няма легенда към картата, но това е отстраним недостатък и е въпрос на време да бъде публикувана такава. Ей, много нередности, много нещо е отразено! Над 4900 (четири хиляди и деветстотин) сигнала за последните 30 дни както показва брояча на страницата.

Уникална карта! При по-внимателно вглеждане прави впечатление, че има три зони, в които няма поставена нито една цветна точка. Това най-вероятно са КВАРТАЛИТЕ С НУЛЕВИ ПРОБЛЕМИ или кварталите, където “всичко е на 6” както казват по тези места.   И те са:

 • квартал “Факултета”
 • село Мало Бучино
 • село Бусманци

Сега като в стария брадат виц от соц време (ще го прочетете в коментарите към статията), ще направим изводи от видяното както следва:

 • без да имаме претенции за класация, считаме, че кварталите, в които няма подаден нито един сигнал, в тях ВСИЧКО Е СЪВСЕМ НАРЕД и хората живеещи там нямат причина да подават такива
 • местната администрация в тези квартали така добре си е свършила работата, че никой няма нито една забележка ама към нищо
 • вероятно това са най-предпочитаните квартали за живеене (вероятно и най-скъпи), защото там всичко е изрядно
 • хората така пазят и се грижат за средата на живот, че не допускат да се случват и най-малките нередности в тях и в този ред на мисли, ГС “ИМБ”, така да се каже си е изпълнило целите в селото и следва да се насочи към останалия свят, както е записано на първа страница на сайта
 • най-кофтите квартали са около НДК, Южен парк, Лозенец, Бели брези, централна градска част и т.н. където има най-много оплаквания (по абсолютна стойност) от граждани за разни нередности
 • даже и от Банкя има оплаквания съгласно тази уникална карта , въпреки че сме чувал какви хора живеят там, но да бъдем снизходителен –  “И Слънцето има петна”
 • и т.н. и т.н….абе “The Orange County” сме ние в село

Сега едно фото от квартал с НУЛЕВИ ПРОБЛЕМИ. Представяме си какво е положението в онези места където има по 200-300 оплаквания в последните 30 дни. Леле!

Снимка от “квартал с нулеви проблеми”

Е, някой може да направи и различни от горните изводи, “ама друг път”!

 


Прояви инициатива!

2 Коментара

 1. Автор
  Atanas Tassev 6 години преди

  След “Карибската криза”, Хрушчов предложил на Кенеди вмвсто да се надпреварват във въоръжаване да се надпреварват в бягане. Кенеди приел.Състезава ли се и Никита Сергеевич естествено загубил. Голям срам, но трябва да се уведоми населението. На следващия ден вестник “Правда” орган на ком.партия публикувал следното съобщение:
  “Вчера, на стадион Лужники се проведе състезание по бqгане, където нашият представител Никита Сергеевич Хрушчов се класира на почетното второ място, а американския представите Джон Фитцджералд Кенеди се класира предпоследен”

 2. KMMD 6 години преди

  Верно е уникална. Аз като я загледах – цветовете съответстват на концентрацията на жалбите – до 10 – синьо, до 100 кафяво, червените са нагоре. За Факултета е сигурно че нямат проблеми, но за селото ще се погрижиме да се запознаят с нас. Като са пуснали такава карта, трябва да се ползва – даже виждам че награда някаква са взели… Друг е въпроса, че ако се засилим и някой местен иска да си продаде имота, купувача ако отвори картата и види червено навсякъде, ще се откаже :). Затова в Банкя са се разбрали по 1-2 сигнала – хем да си личи че има будни хора, хем да не изглежда много брутално 🙂 🙂 🙂

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.