На 11 ноември 2016 г. имахме удуволствието да получим отговори на многобройните въпроси, които вълнуват всички обитатели на село Мало Бучино и сателитните вилни зони. Въпреки късно излъченото съобщение за предстоящата среща, се събраха доста хора.

Среща 01Представители на местната власт в лицето на Кметовете на Община Овча купел - г-жа Христина Семерджиева, на село Мало Бучино - г-жа Ивета Николова и народния представител - г-н Станислав Иванов, отговориха изчерпателно и отговорно на важни за жителите въпроси, които те зададоха лично или посредством пощата на ГС 'Инициатива за Мало Бучино'.

Без претенции за изчерпателност и с молба да бъдем допълнени ако сме пропуснали нещо от въпросите, които групирахме за по-добра читаемост и респективно отговорите, бяха следните:

  • Какво се прави  по изграждане на канализация в селото и района? - Отговор: Христина Семерджиев (Х.С.): Няма заведена преписка Овча купел, касаеща проектиране или изпълнение на канализация в с.Мало Бучино. Г-жа Ивета Николова (И.Н.): Има заведена преписка за изпълнение на канализация. Х.С.: Поемаме ангажимент да проверим какво е положението и да ви информираме на следващата наша среща.
  • Какво се прави в посока настилки на улиците в селото и вилните зони? Уличната инфраструктура особено във вилните зони е в отчайващо състояние. Предвиждате ли асфалтиране на поне една улица? Изработка на отводнителни канавки? Насипване с инертни материали? Отговор:Х.С.: Бихме желали, но засега не можем много да направим. И.Н.:Имаме желание и сме подали към съответните служби три улици, но в най-добрия случай може да се случи с една.
  • Ще има ли детски площадки? - Отговор: Х.С.: Има осигурено финансиране заСреща 04 две площадки. Строителството ще започне още утре, така да се каже (наистина започна в събота на 12.11.16 г.). И.Н.:Всъщност с детската площадка на ул. Липа има неизяснена собственост на замята и до ичистване на въпроса ще я забавиме като изпълнение.
  • Може ли да ни съдействате за поставяне ограничаващи скоростта и шума съоръжения на пътя на входа откъм Перник? Искаме шумозащитни съоръжения! Пешеходни пътеки и маркировка! Отговор: Х.С.: Направете подписка с исканията на живущите и я внесете в Общината!
  • Има увеличен пътен трафик във вилните зони, което налага регулиране на движението с пътни знаци. Може ли да ни съдействате? Отговор: Х.С: Наравете подписка! С.И.:Ще се постарая да съдействам за конкретни конфликтни кръстовища за поставяне на огледала.
  • Във вилните зони, събираме пари за настилане и асфалтиране на улиците, правим и канавки. Не всички дават пари. Може ли местната власт да санкционира онези, които рушат, изпускат отпадни води, изхвърлят строителни отпадъци? Отговор: Х.С.: Много е сложно това да стане ...
  • При подмяната на стълбовете високо напрежение, тежките машини нанесоха поражения на пътната настилка на някои места. Може ли да ги задължите да я възстановят? Отговор: Х.С.: Нека г-жа Николова да установи повредите и ще изискваме от изпълнителя да възстанови повреденото.
  • Има много натрупани растителни отпадъци. Може ли да се осигури тяхното периодично почистване? Отговор:Х.С.: Бихме могли да поставим контейнери за растителни отпадъци. Ще проверим и ще получите отговор.
  • Станаха доста кражби в селото и вилните зони. Ще предприемете ли някакви мерки? - Отговор: Х.С.: В шесто РУ на МВР има само три патрулни коли. Не е реалистично да очаквате, че ще има присъствие в селото. И.Н.: Периодично идва в селото колата на магистрална полиция. Не е възможно да има постоянно патрулна кола.
  • Автобусите на градския транспорт, които обслужват линията до селото са в ужасно състояние. Може ли да ни съдействате да има по-нови коли? Отговор: И.Н.: Има организирана от г-жа Мая Кирова подписка по този въпрос. Същата е при мен и е внесена в общинската фирма за градски транспорт на 8 ноември 2016 г. Ще изчакаме отговора и ще ви информираме.
  • Идва зимния сезон. Ще има ли снегопочистване? Х.С.: Само за главния път. Няма възможност за почистване на малките улици в селото и вилните зони.
  • Очевидно е, че някои въпроси ще решаваме съвместно и дотолкова доколкото Среща 02тази информация е публична, може ли да получаваме сканирани копия на документацията за да информираме всички?  Отговор: Х.С.: Принципно това е възможно, но предлагам да направим среща около 15 декември тази година, на която да ви информираме по поставените от вас въпроси. Поради ангажиментите ни за среща в Горна баня, ще трябва да приключим за днес. Благодаря много на всички, които дойдоха ....

 

 

 

Ние поехме ангажимент да включим г-жа Семерджиева в нашия информационен пуул и го направихме! 

 

 

Прояви Инициатива!

______