Втора среща с местната власт в 2020

Втора среща с местната власт в 2020
06.06.2020 Atanas Tassev

На 4 юни 2020 г., имах удоволствието да направя втора среща с местната власт в с.Мало Бучино. Това е съвсем логично продължение на срещата от 22 май 2020 г., която завърши с “отворен край” и постави началото, надявам се на смислен диалог. Споделяйки принципите за прозрачност и информираност, правя публично “memo” на проведените срещи по теми касаещи цялата ни малка сплотена общност.

  • Във връзка с разразилата се полемика в селската “официална”  Viber група “Мало Бучино”, изразих собствено мнение какво означава думата “ВСИЧКИ” присъстваща в “правилата” на Админите. Ако някой се съмнява какво означава, може да провери в тълковния речник на БАН тук. Това е тема, която трябва да продължи да бъде дискутирана, защото е важна. Подаваната информация за “ВСИЧКИ”, в който и да е информационен канал, следва да е достъпна за ВСИЧКИ. Дебело подчертавам, че не съм коментирал никакви други правила на Админите.
  • В посока подобряване информираността на хората, препотвърдих готовност да излъчвам съобщения на местната власт касаещи всички. В контекста на това, кмет Николова ми даде поръката да публикувам “Покана за подмяна на отоплителни уреди…”, която всички можете да видите тук.
  • Естествено стана дума за пътната инфраструктура, което е нещо жизнено важно за жителите в района. Изразих съжаление за пропуснатата възможност да бъдат усвоени едни ресурси за подобряването настилката на една/две селски улици. Приехме да продължим да работим и да се подпомагаме в дългосрочната програма, която имаме, да асфалтираме улици, както това се е случвало до сега.
  • В отговор на мое предложение от предишнта ни среща, получих от кмет Николова едно нейно писмено виждане как да развиваме взаимодействието си по-нататък във времето, което ще прегледам внимателно и ще отговоря.

Ако случайно, нещо съм пропуснал или не съм разбрал от тази среща станала по Инициатива на кмет Николова, моля тя да ме поправи. Страниците на сайта са показали, че са отворени за всяко мнение, независимо, че се случва понякога да е изразено с не много елегантни думи и да не е подкрепено със сериозни аргументи.

Верни на принципите си ще публикуваме без редакторска намеса всеки текст, който тя ни подаде.

Прояви Инициатива!

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.