Непочистена канавка в Мало Бучино

Непочистена канавка в Мало Бучино
18.01.2021 Atanas Tassev

След проливните дъждове през изминалата седмица, които създадоха проблеми в цялата страна, наши съседи и Съмишленици са получили персонални телефонни обаждания от местната власт, че има напочистена улична канавка по продължението на ул.”Янтра” през селската мера. Непочистената канавка се е оказала причина (дали?) да се разлее вода през поляната в посока към Суходол, което е довело до щети по улица/полски път някъде около бившия стопански двор. Съседите са били подканени от местната власт да организират жителите на “Пладнище” да почистят канавката.

Е, организацията е в пълна сила. Ще почистим канавката!

Въпреки, че принципно не би следвало да е наша грижа, го правим поне веднъж годишно с доброволен труд и средства и не само по ул.”Янтра”. Всъщност никога не сме видели местната власт да направи нещо подобно въпреки приетите решения от Обществения Съвет създаден от Същата. (Местната власт ако иска да си погледне протоколите и да си види обещанията за детски градини, мостове, читалища, улици, небостъргачи и т.н., които ще издигне в Мало Бучино.)

Ще го направим въпреки, че местната власт ходеше с една папка из цяло село и се надуваше как е направила и асфалтирала същата тази улица и не само нея, пък сега мрънка за почистването на една канавка. Е, не сме изненадани…

Ще го направим, не защото местната власт е пожелала, а защото така сме свикнали – да си вършим работата. Ще го направим, защото уважаваме труда на другите, които са положили услия да направят една улица проходима, която е пострадала от прелялата вода в канавката. Ще го направим защото искаме да живеем в нормално и уредено населено място. Ще го направим защото сме единни, защото знаем как и най-вече, защото можем.

Поради лошите климатични условия и обявената COVID-19 карантина, няма да правим бригада, а ще се постараем в следващите дни за сметка на жителите да дойде машина. Много е вероятно да понацапаме асфалта с кал, за което предварително се извиняваме на всички Съмишленици от в.з.”Пладнище”,  ползващи подхода през улица “Янтра”.

Бъдете здрави! Спазвайте карантината! Избягвайте излишни социални контакти! Не се прегръщайте и целувайте без сериозни и основателни причини!

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.