Някой слага улични табелки

Някой слага улични табелки
24.08.2017 Atanas Tassev

Преди време се запознах с кмета на едно село недалеч от София. Така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да защитя мой имот от неразрешено от мен ползване от други хора. По тази причина написах жалба до кмета на селото и се срешмахме на няколко пъти. Той реагира много бързо. Издири хората. Направи среща и постигнахме съгласие.

По време на нашите срещи разговаряхме за различни неща и аз му разказах за Мало Бучино. Оказа се, че знае селото и прояви желание да го включа в списъка на получаващите новини през сайта malobuchino.org

Преди няколко дни пак се наложи да ходя до това село по други въпроси при мои близки и с изненада установих, че кмета не само чете, но и действа. Всички улици на селото са с нови табелки и е лесно да се ориентираш, да намериш някого и да разбереш къде си. Сега работи да постави ограничители на скоростта тип “легнал полицай”, но докато така да се каже въпросът се движи има ясно обозначени пешеходни пътеки с червена и бяла боя. Подновен е прелезът през ЖП линията. Сега иска да постави и номерация на всички къщи. Бори се за проект за канализация…

В селото има действаща детска градина, сметосъбиране, библиотека, слънчеви колектори на сградата на кметството…

Е, такива работи…,а аз за щастие имам имот там…

 

 

 

 

 

 

 

Едната снимка не е от село Мало Бучино и не е срещу прозорците на кметството.

 

4 Коментара

 1. генерал 7 години преди

  Като гледам улица “Девети септември”, предлагам и бул. или улици Георги Димитров, Ленин , Сталин, Фидел Кастро , Уго Чавес или поне Корнелия Нинова да имаме в селото.

  • Автор
   Atanas Tassev 7 години преди

   Г-н Генерал, ще отнесем предложенията Ви към местната администрация. По тази тема обменихме кореспонденция и направихме срещи с нея, но отговорът е “стереотипен” (По Швейк): “Няма пари!”. Нещо против да съберем по 5 лева и да направим еднакви табелки?

 2. генерал 7 години преди

  Приемам предложението и ще съдействам “откъм” “Симоница”! Имаме малък фонд вече.

  • Автор
   Atanas Tassev 7 години преди

   При Йордан Драганчев има разработена схема на кръстовища и табели, както и дизайн на такива, ми се струва. Много е вероятно да има и оферта за изработка. Това обаче не пречи да настояваме, местната администрация да си свърши работата.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.