Обновен дизайн на сайта malobuchino.org

Обновен дизайн на сайта malobuchino.org
12.07.2017 Atanas Tassev

От няколко дни в Интернет пространството заработи новия обновен дизайн на сайта на село Мало Бучино. Ако четете тези редове, то вече сте забелязали разликата със стария дизайн.

С риск да се повторим ще кажем, че причината това да се случи са Светльо Караджов, който се погрижи за функционалността, логото и новата визия, и Радослав Лозанов без чиято решителна намеса нямаше да успеем да прехвърлим всичко на нов хостинг и да го накараме да заработи.

Новият дизайн и функционалност позволяват да се правят коментари на публикувани статии. Това ще разшири обхвата на публикуваните новини и ще даде възможност за дискусия по всички публикувани теми. Това е начинът да се покажат различни гледни точки по някакъв въпрос. Предвиден е бутон за подкрепа “Like” или харесване позволяващ на всеки да изрази бързо и кратко своето мнение.

Разполагаме с още една интересна възможност. Вече сме в състояние да създаваме електронни пощенски кутии от типа Име@ malobuchino.org Всички желаещи да получат електронни адреси да се обадят на публикувания в сайта телефон за контакт или да ни напишат за да ги създадем. Считаме, че е въпрос на чест всеки жител на селото да има електронна поща на сайта. За онези, които се чудят как да ни напишат предлагаме да направят това на формата за контакт или ако им е по-удобно направо на електронен адрес: initiative@malobuchino.org

Новият дизайн ни дава възможност да публикуваме реклами на страниците на сайта и се надяваме не само локални фирми и инициативи да се възползват и да бъдат популяризирани.

Сайтът е написан на   WordPress и е хостван в пространството на www.superhosting.bg и разполагаме с достатъчно дисково пространство позволяващо ни поддръжката на голям обем информация. При необходимост може да бъде разширявано практически неограничено.

Разчитаме и на Съмишленици на идеята за подобряване средата на живот да ни помогнат при създаването на съдържание. Очакваме да ни изпращат разнообразни материали и новини полезни интересни за всички. Надяваме се желаещите да публикуват на сайта да се свържат с нас за да ги създадем като потребители и да им дадем права да публикуват статии, снимки и видео директно на страниците на сайта в неговите рубрики.

За съжаление преминаването от  Joomla на WordPress не позволи автоматично прехвърляне на старото съдържание. Във всички рубрики има поставени статии или снимки от староро съдържание, които са избрани случайно само да покажем работоспособността на сайта. Въпрос на време е да попълваме съдържанието и да прехвърляме старо. Надяваме се ще проявите разбиране и ще окажете съдействие.

 

 

1 коментар

  1. Атанас Тасев 7 години преди

    Честито на всички!

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.