Официален протоколо от селско събрание в Мало Бучино

Официален протоколо от селско събрание в Мало Бучино
06.02.2019 Atanas Tassev

Преди около един час на Facebook страницата “Мало Бучино”, администраторите публикуваха “Протоколо от проведено събрание на 3 февруари 2019 г.”. С малка разлика във времето същия протоколо бе публикуван от г-жа Е.Велинова във Viber групата “Мало Бучино”. Ние верни на традицията публикуваме по-долу,  същия, без съкращения и без редакторска намеса:

ПРОТОКОЛ

от проведено събрание
на жителите от с.Мало Бучино
на 03 февруари 2019 година
Днес, 03 февруари 2019г.,г.София , село Мало Бучино в кметството, се проведе събрание на жителите по покана на кмет Ивета Николова.

На събранието присъстваха представители на селото съгласно приложен списък, които е неразделна част от настоящия протокол.

Събранието се свика за поставяне на наболели въпроси, които да се поставят за решаване през 2019г.

Кмет Николова откри събранието като уточни, че се правят срещи всеки месец с кмет Семерджиева в район Овча купел на които се поставят искания от живущите в с.Мало Бучино. Преди всяка среща ще се прави събрание за да може да се запишат конкретни въпроси.

– За видеонаблюдението в селото са изпратени финални писма до Комисията за защита на личните данни уточни кмет Николова.
– Предвидено е отводняване на вилна зона Пладнище с направа на канавки на няколко улици каза Ивета Николова.
– За шумозаглушителите покрай автомагистрала Люлин и замерване нивото на шума! Жител в селото, г-н Етугов и работещ в АПИ уточни, че е успял да отложи замерването за през месеци без сняг, но такова със сигурност ще има. След което ще се разбере какво точно ще покаже измерването и какво точно и къде ще се постави на магистрала Люлин.
– Удобрени са и ще бъдат направени две повдигнати пешеходни пътеки.

Какво ни предстои да направим и какви въпроси се дискутираха за решаване които кмет Николова да постави в район Овча купел и други институции.

1. Предтавител на вилна зона Манилов дол предостави писмо с искания на хората живеещи там, които кмет Николова да представи на срещата с кмет Семерджиева. На място се разбра, че няма тротоари на централния Малобучинсаки път по който минава целия поток от магистрала Люлин, от пътя от с.Мало Бучино,а трафика е голям.Също така живеещете там молят за асфалтиране на няколко улици и други.
2. Коритото на река Какач в с.Мало Бучино, регулация и направата , повдигнаха въпроса хората от селото.Предвид наводненията, свличане на брега и други.
3. Отводняване на улици и направа на канавки на ул.Демокрация, Филип Костов, Дъб, Бански път.
4. Почистване на съществуващите канавки
5. Уточняване на списък от улици за ремонт/частично асфалтиране . За направата ще помогнат някои жители, съгласувано с кмета на селото, за да представи на срещата.
6. Подготвяне на писма за промяна статута на вилни зони Симоница и Пладнище. След изготвяне ще има подписка за подсилване на искането. Списъка за име и подпис ще се намира в кметството,а може и на още едно място, но хората от вилните зони ще са информирани предварително за това.
7. Подмяна на водопровода на края на ул.Еделвайс, вилни зони Симоница, Пладнище, Манилов дол,
Трябва да се подготвят няколко молби/писма от всяка вилна зона,от селото и да се внесат в Софийска вода,Общината и кмета на Мало Бучино.След което да се следи във времето движението им.
8. Изготвяне на ново писмо/искане за направа на нови 3 броя повдигнати пешеходни пътеки на края на с.Мало Бучино по посока Г.Бучино, на последната спирка на автобус № 56, на Малобучински път във вил.зона Манилов дол.
9. Направа на мантинела на дерето при ул.Х.Димитър към вил.зона Симоница. Кмет Николова обеща да подсигури такава около 32 метра, но поставянето ще трябва да се извърши от жителите.
10. Пътя към гробищен парк Мало Бучино повдигнаха въпроса хората от селото. Съществуващия път е на натрошен камък и няма отводняване в следствие на което се руши и има нужда от непрекъснато поправяне, насипване .Кмет Николова ще събере оферти от различни фирми за да се реши кои и как ще направи пътя.
11. Да се напомни на КАТ и 6-то РПУ за камери за скорост и патрулки в с.Мало Бучино.
12. Да се помисли и направи постепенно облагородяване на селото, тротоари, пейки,градинки и други.

София, кметство с.Мало Бучино Протоколчик:……………………..
03.02.2019г. Елена Велинова

 

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.