Подготовка за зимен сезон 2020/21 в Мало Бучино

Подготовка за зимен сезон 2020/21 в Мало Бучино
14.09.2020 Atanas Tassev

През последните два месеца жителите на “Симоница” и “Пладнище” положиха доста усилия за подобряване на пътната инфраструктура и подготовката за идващия зимен сезон. Благодарение на изградените собществени структури, самофинансиране и смисленото управление на скромните им финансови ресурси в вилните зоните пътната инфраструктура е една крачка по-добре и по-напред в сравнение с миналата година особено в “Симоница”.

При много добра организация и координация жителите на “Симоница” изпълниха чакълена настилка на сериозна отсечка от ул.”Христо Ботев” и отводнителни канавки свързвайки я с кръстовището на “Х.Димитър” и “С.Караджа”. Координатор на процесите в зоната е Д.Тодорова.

В момента тече организация по набиране на средства за поставяне на улични табелки на кръстовищата и всеки, който желае да “осинови” табелка е добре дошъл, както съобщихме преди време.

Тук е мястото да изкажем специални комплименти на Р.Колев, който реновира доста от старите дървени табелки. Последната такава поставихме на площада пред “Хармоника”.

Във в.з.”Пладнище” със собствени средства бяха изпълнени две отсечки съответно на част от ул.”Рила” и част от ул.”Родопи”, като последната, както преди време пожелаха единодушно жители на селото предстои да бъде и асфалтирана или по-скоро доасфалтирана, защото тя има в голям участък положена трайна настилка.

Вчера 13 септември 2020 г. група жители на “Пладнище” организирано почистиха от растителност и отлагания отводнителните канавки по двете страни на ул.”Янтра”. Резултатът от работата им е подобрена проходимодт нс отводняването и подобрена видимост особено на пресичането на “Янтра” с “Тих кът”. Основен координатор на процеса в “Пладнище” е Д.Тупарова.

Несъмнено трябва да отчетем, че в рамките на завършването на проекта за “Водопровод Мало Бучино – Перник” и поетите ангажименти от Министерство на Икономиката беше асфалтирана половината от ул.”Искър” от кръстовището на “Люлин” до кръстовището с “Пирин”.

Защо половината, а не цялата не можем да ви отговорим, така че спрете да ни питате нас. Това, кето можем да кажем е, че две отсечки от “Пирин” и “Рила” бяха настлани с асфалтова фрезовка, която се надяваме не е част от обещанието на Министерство на икономиката да асфалтира цялата ул.”Искър” и се надяваме, все някога живеещите в по-високите части на “Пладнище” ще получат нормален достъп до жилищата си.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.