Половин улица нов асфалт в Мало Бучино

Половин улица нов асфалт в Мало Бучино
16.08.2020 Atanas Tassev

След приключване на водопровода село Мало Бучино – гр.Перник и тържественото му откриване, съвсем естествено беше да бъде възстановена пътната инфраструктура, която неминуемо понесе щети при реализирането на проекта. Министерство на икономиката като Принципал на проекта направи необходимото тя да бъде възстановена.

Преди десетина дни местната власт публикува в нейния официален  Viber канал следното инфо от което верни на традицията предоставяме на вашето внимание screen shot без редакторска намеса както следва:

Улицата в Мало Бучино, която изнесе основната тежест по изпълнение на проекта беше “Искър”. Всички очакваха, че тя ще бъде възстановена и нейната настилка реновирана.

Когато започна асфалтирането наши Съмишленици ни изпратиха следното видео:

Това се случи така да се каже само наполовина. Настилката беше подменена от кръстовището на ул.”Пирин” във в.з.”Пладнище” до кръстовището на ул.”Н.Петков” с ул.”Люлин”, както може да видите от следното видео  реаализирано с любезното съдействие на наши Съмишленици.

Защо беше асфалтирана само половината от улицата и кой реализира това решение? Жителите на в.з.”Пладнище” живеещи “над” ул.”Пирин” недоумяват, защо са поставени в неравностойно положение с останалите да стигат до домовете си.

Къде отиде асфалта нужен за покриване на горната част на ул.”Искър” е въпрос, чийто отговор ще публикуваме с удоволствие ако местната власт и Принципала по договора на проекта ни отговорят.

Прояви Инициатива!

2 Коментара

 1. Здравко 4 години преди

  Столична община има контактен център чрез който могат да се задават въпроси към кмета, заместниците му и ръководителите на дирекции. в 14 дневен срок, съгласно Закона за административното обслужване на гражданите са длъжни да отговорят. Ако не го направят, което обикновено се случва ги тормозете по телефона,. Ще отговорят. Та за улицата просто задайте въпроса през контактния център

  • Автор
   Atanas Tassev 4 години преди

   Благодаря, Ви Здравко! По проекта за водопровода “Мало Бучино – Перник”, Принципал е Министерство на Икономиката. Те би следвало да възстановят повредената инфраструктура. Какво да направя?!
   Пък и защо да питам СО като имаме местна власт в селото, че и ОС към нея?! Тя би следвало да знае какво се случва на нашата селска територия…
   Всеки, който желае и може, нека да напише коментар, нека да даде пояснения към статията и поставените въпроси в нея, като Вас.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.