Получих писмо…в Мало Бучино

Получих писмо…в Мало Бучино
21.05.2023 Atanas Tassev

На 16 май 2023 г., получих препоръчано писмо изпратено ми от Столична община, район “Овча купел”. Да кажем то касае нас и общината като администрация. Като всички отношения с администрацията в нашата държава то е обвързано с някакви срокове, в които следва получателя да върне отговор. Пропускането на сроковете като цяло не е в полза на получаващия писмото. Толкова за писмото и неговото съдържание.

За да не си помисли някой, че се глезя държа да кажа:

  • Писмото беше подмушнато между дъските на дворната врата и лежеше на плочника.
  • Валеше дъжд и писмото беше мокро и кално, когато го открихме.
  • От съдържанието му разбрахме, че е изпратено препоръчано от общината район “Овча купел”, защото и други от нас получиха близо две седмици по-рано подобни писма.
  • Получихме само съдържанието без плика и не можем да докажем дата на получаване, пък то съдържа срокове, в които трябва да отговорим.
  • Получаваме писма в този вид НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ. Изобщо не вярвам, че от общината ги изпращат отворени. Не вярвам, че ги отварят и в пощата в Суходол.

Та в тази връзка искам да кажа:

  • Поне двама човека са го докоснали – един в пощата и един, който го е донесъл до нашата врата.
  • Не вярвам да е отворено в пощата в Суходол.
  • Ще се опитам да разбера в пощата кой го е взел без да е предназначено за него, а не се е върнало обратно в общината.
  • Този, който го е донесъл е знаел точно и ясно на кой адрес се намира получателя.
  • Няма да приема и тезата, че е отворено по невнимание (чувал съм я и друг път).
  • Няма да прием и тезата, че сме го отворили за да видим дали не е нещо важно и да помогнем. Е, не помагате!(Прочетете закона!).
  • В понеделник ще изпратя по електронен път отговор “на полученото” писмо към кмета на район”Овча купел”  и ще опиша как е пристинало.
  • Когато разбера кой го е взел, ако изобщо не се окаже, че никой не си спомня и не знае как е станало, ще обявя името на този човек без да се замислям.

Това, което мога да кажа в заключение е:

ХОРА ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО, КОГО ИЗБИРАТЕ И НА КАКВА ПОЗИЦИЯ ГО ПОСТАВЯТЕ! УТРЕ ВИЕ ЩЕ СТЕ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ ИЛИ ПО-ЛОША.

БЪДЕТЕ НЕПРИМИРИМИ КЪМ ШИРЕЩАТА СЕ ПОСРЕДСТВЕНОСТ НАОКОЛО!

АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ТАКА ДА Я КАРАМЕ КЪДЕ ЛИ ЩЕ БЪДЕМ СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА?!

Нека, ако има и други от Мало Бучино, които си получават по този начин пощата, моля да ми пишат. Запазвам си правото да уведомя и медиите ако преценя.

Атанас Тасев

Прояви Инициатива!

1 коментар

  1. ВеселЕтугов 7 месеца преди

    Този случай го коментирах, но сега видях, че явно не съм натиснал правилния клавиш за да излезе коментара. Накратко: Случаят е много неприятен. Доколкото знам, жена на име Дона разнася или донася някъде писма и др.материали от пощата в Суходол. Това което видях и не мога да разбера защо е така, е получаване на призовки в кметството. Прочетох лично придружителните писма от районни съдии в които се оказва даже и срок на кметовете да връчат тези призовки и дори , че ще им се търси отговорност /на кметовете/, ако това не бъде изпълнено! Кмета ми обясни, че били задължени поради подписано споразумение от кмета на София със съдилищата. Кандидат съм за кмет на Мало Бучино, но дори и да не бъда избран ще проверя този случай и по възможност да бъде отменено това положение и това да се извършва от призовкарите на които това им е работата.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.