Протокол от събрание в Мало Бучино от 4/10/18

Протокол от събрание в Мало Бучино от 4/10/18
11.10.2018 Atanas Tassev

Съгласно принципите си публикуваме без съкращения и редакции текста на протокол от събрание, състояло се на 4/10/2018 г. от 20:00 часа в Кметство Мало Бучино.

 

 

ПРОТОКОЛ

от проведена среща/събрание

на жителите от с.Мало Бучино

на 04 октомври 2018 година

Днес,04 октомври 2018 г.,гр. София, село Мало Бучино, в кметството се проведе събрание с представители на жителите и кмета Ивета Николова.

Свиканата среща/събрание е по молба на кмета на Мало Бучино по наболели въпроси, които представители на селото (А. Тасев,Й. Драганчеви С. Караджов) са отправили на работна среща в район Овча Купел.

 

                                                           ДНЕВЕН  РЕД:

 

  1. Полегналите полицаи на централния път през селото
  2. Острите завои на пътя при магистралата, по посока от селото към Суходол
  3. Шумозаглушителите по протежение на „Автомагистрала Люлин“ покрай селото
  4. Улично осветление
  5. Сметоизвозване
  6. Снегопочистване
  7. Видеонаблюдение

 

На събранието присъстваха представители на селото съгласно приложен списък, които е неразделна част от настоящия протокол.

 

По точка 1 от Дневния ред:

На работната среща в район Овча Купел е уточнено, че проектът за полегналите полицаи е направен, но се чака последно одобрение от КАТ.

 

По точка 2 от Дневния ред:

За обезопасяване на опасните завои на пътя /при магистралата/ Йордан Драганчев и Ивета Николова са имали среща в Областно пътно управление. Там са обещали до 2 месеца (преди края на 2018 г.) да обезопасят завоя. На събранието кмет Николова обясни, че е разговаряла допълнително с тях и разясни какво точно са обещали да направят. По случая, кмет Николова е входирала писмо в АПИ 2016 г., отговорили са че 2017 г. ще го обезопасят, но до момента това не се е случило.

 

По точка 3 от Дневния ред:

За шумозаглушителите при магистралата е подадена молба през 2016 г. от кмета на Мало Бучино, по която АПИ не са отговорили. Установихме, че от кметството в Мало Бучино 2 години не са потърсили информация защо АПИ не отговаря на писмото и към момента.

Йордан Драганчев и Ивета Николова са били на среща по въпроса в Областно пътно управление. Тук кмет Николова уточни, че ще трябва още работа с институциит, за да има резултат и да се постигне решение по въпроса. Ивета Николова е обсъждала и с АПИ, те са искали ново входящо писмо. Присъстващите изразиха несъгласие и изискаха АПИ, на база писмото от 2016 г. да дадат отговор и предприемат действия. По първоначална информация, такива шумозаглушители са фигурирали в проекта, но при негова промяна във времето са били премахнати! Имало е в периода 2011-2012 и други кампании за шумозаглушителите при магистралата, има и писма с входящи номера към АПИ, но без отговори от институцията или предприети мерки.

 

По точка 4 от Дневния ред:

Още 2016 г. Елена Велинова чрез Ивета Николова е подала молба в Район Овча Купел, а те са препратили в Столична община, за доизграждане на улично осветление на ул. Демокрация. До март 2018 няма нито отговор, нито е предприето каквото и да било от наша страна. След много разговори /от април до юли 2018/ на Елена Велинова с кмет Николова, а тя от своя страна с район Овча Купел и Столична община имаше движение. В проект за изграждане на улично осветление са включени ул.Демoкрация, пътят към  вилна зона Симоница (продължението на ул. Х. Димитър), пътеката към кметството, ул. Ком, ул. Пирин.

Проектите са за разписване при зам.кмет Крусев – Столична община. Кметът на с. Мало Бучино ще ни държи в течение кога ще се изпълнят реално нещата.

 

По точка 5 от Дневния ред:

Лошото сметоизвозване лятото. Причината е, че фирмата, която го извършва е имала проблем с персонала. На работната среща в общината с Кмет Семерджиева е поискано да има повече кофи при мандра Хармоника – изпълни се веднага! Кмет Николова заяви, че поддържа добри отношения и разговори с инспектората в Овча Купел и според нея няма да има проблеми в бъдеще.

За снегопочистването Кмет Николова заяви, че е подала промени спрямо изминалата година и опасния участък за в.з. Симоница ще бъде почистван.

 

По точка 6 от Дневния ред:

Кмет Николова заяви, че е подала отново улици за зимното снегопочистване, включвайки и ул. Хаджи Димитър (асфалтираната част на дерето).

 

По точка 7 от Дневния ред:

Събрани са преди около 4-5 месеца 3506 лв. + техника /дарение/, на стойност 760 лв. Кмет Николова уточни, че трябва да се събират от още къщи пари може би 200-300 лв.

Дадени са 1800 лв. на Николай от фирмата, предоставяща интернет в селото.

Установи се, че никой, включително и Кмет Николова, която публично заяви в ефира на Нова Телевизия, че проектът е по нейна инициатива, не е наясно с обхвата, който се цели. На въпрос колко камери ще монтираме, се дадоха различни отговори. На въпрос как ще се гледат записи никой не знаеше също! На въпрос кой решава какво и как правим – никой не отговори.

Уточни се,че ще се направи работна група 4-5 човека, технически грамотни хора в тази област. Групата ще реши технически как да се изградят нещата, поставяне на камери и други.

Кой и как ще може да гледа от камерите и всички подробности, свързани с това.

Документално да се оформи как ще се извършва гаранционна и извънгаранционна поддръжка на техника и трасе.

 

 

04.10.2018                                                          Протоколчик: Елена Велинова

Кметство Мало Бучино

 

Протоклът ни бе подаден във формат doc. Редакторът на сайта не поддържа същите формати на текста поради, което той изглежда нецентриран. Молим, за извиненние.

1 коментар

  1. Пенев 6 години преди

    Сигурно съм бил на друго събрание!

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.